A Fendi 2,5 millió eurót adományozott egy római templom restaurálására

2021. december 22.
Az olasz luxusmárka újra megmutatta, mennyire szereti Rómát: a Római Birodalom egyik ikonikus műemléke, a Vénusz és Róma temploma helyreállításra összesen 2,5 millió eurót adományozott.

A Vénusz és Róma temploma ókori római épület a Forum Romanumon. Hadrianus császár (117–138) eredetileg az Aranyház (Domus Aurea) előcsarnokába terveztette a templomot, Róma legnagyobb templomának szánta, ami Róma városáról és a szépség istennőjéről kapta nevét.

Róma és Vénusz temploma

A templom felújítása a Kim Kardashiannal is kollaboráló luxusmárka adománya nélkül nem valósulhatott volna meg. A Fendi először 2019-ben kötelezte el magát az ügy mellett, és vállalta a szponzorációt. Ennek egyik jele volt, hogy itt szervezte meg haute couture kollekciójának bemutatóját a divatház. A munka több mint 15 hónapon keresztül, hatvan szakember bevonásával zajlott, mára pedig régi pompájában tündököl.

Nem ez az első alkalom, hogy a divatház a mecénás szerepét vállalja, 2013-ban a Trevi-kút restaurálásához járult hozzá, aminek felújítását egy couture show követette 2016-ban. Mindemellett életre hívta a Fendi for Fountains projektet, amely négy szökőkút (del Gianicolo, del Mosè, del Ninfeo del Pincio, del Peschiera) felújítását tűzte ki céljául. 2015-ben a divatház visszaadta a városnak a Palazzo della Civiltà Italianát, ami jelenleg is a divatház székhelye.

Forrás: WWD Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!