Egy mediterrán tündérmese lett az Elie Saab haute couture kollekció

2022. február 02.
Bár a nyár még nagyon távolinak tűnik, a Párizsi Divathéten mégis sikerült megidézni azt: Elie Saab, libanoni tervező pazar 2022-es tavaszi-nyári haute couture kollekciója felér egy mediterrán kifestővel, ahol a bougainvilleák ihlették a színeket.

Két év óta ez a divatház első élő show-ja, ahol 55 darab érzéki szabású, tollakkal, strasszokkal, gyöngyökkel és flitterekkel díszített organza, taft és tüll alapú ruha ontotta magából a szépséget és az örömöt.

„Az ügyfelek szeretik a színeket, a nehéz időszak után pedig szeretnék újra élvezni az életet” – mondta a színfalak mögött Elie Saab tervező, aki nem tud felhőtlenül örülni a nagy sikernek. Szülőföldje a libanoni polgárháború befejezése óta az elmúlt évtizedek legsúlyosabb gazdasági válságával küzd. Amikor azt kérdezték tőle, milyen érzés országát a divat csúcsán képviselni, elbizonytalanodott. „Hogy optimista vagyok-e? Megmondom őszintén, nem tudom. A helyzet túl komoly – mondta, majd hozzátette, mennyire jó érzés volt visszatérni Párizsba. – Úgy érzem, Párizs a második otthonom. Nagy felelősséget érzek, hogy újra show-t rendezhetek. Olyan érzés, mint az első alkalom. Két év után sokan meggondolják magukat, hogy mi is az értékes. Úgy gondolom, ez a nehéz időszak mindenki számára lehetővé tette, hogy új tervet dolgozzon ki az életére nézve.”

Kattints a képre a galériáért!

30 fotó megtekintése

Forrás: Vogue Fotó: Imaxtree

Olvasd el ezt is!