A csillagos ég alatt készült a SELVA Be Visionary legújabb kollekciója

2022. február 13.
Alkotói helyszínt váltott és a városból a természetbe költözött a SELVA. „Az éjszakában találtuk meg a legújabb kollekciónkhoz az inspirációt. Zenét hallgatva egyszer csak a csillagos ég alatt, a fák ölelésében kezdtünk táncot járni, és onnan egyenesen a tervező asztalhoz ültünk” – mesélik. 

Inspirált minket Radnóti Miklós egyik verse is, az Esti búcsúzkodó, amit hadd osszuk meg veletek.

Fölébredt a fiatal szél s füttyent
s markolászva végigfut a parton,
hírét hozza, hogy keleten már
feketülő vízben mosakodnak a fák:
hosszú lábakkal a hold jön fölfele lassan,
csomót köt a tájra, s – este van.

selva-ejszaka

A vizuális anyagot éjszaka készítette a márka, egy eget rengető szélviharban. A fotózáson a SELVA csapatának oszlopos tagjai, Horváth Bernadett, Bodo Márton, Megyeri András és Lipták Noémi kreatív energiái adódtak össze.

Az Éjszaka kollekció, mint minden SELVA pulóver, organikus pamut anyagból készül. „Azáltal, hogy a slow fashion mozgalomhoz tartozva kis szériás darabokat gyártunk, fontos nekünk, hogy fenntartható is legyen a márkánk által készített összes termék” – mondta a márka tervezője. Mit is jelent az, hogy organikus pamut? A hagyományos módon előállított ruhákban lévő vegyszerektől és azok egészségre gyakorolt káros hatásaitól mentesek, emellett az előállítása közben szükséges vízmennyiség használata is számottevően kevesebb. Így környezet- és egészségtudatosabb viseletet jelent.

selva-ejszaka
8 fotó megtekintése

Olvass tovább!