Karl Lagerfeld régi munkái ihlették a Fendi kollekciót

2022. február 28.
A Fendi divatház vagány retró szabásmintákkal igyekszik megnyerni a fiatalokat. 2022-es őszi–téli ready to wear kollekciója is ennek szellemében készült.

A Fendi divatház egyik legnagyobb erejét Silvia Venturini (Anna Fendi, a divatház alapítójának lánya) és lányai jelentik, akik a Fendi 2022-as és 2023-as kollekcióját is megihlették: Kim Jones dizájner egy alkalommal kiszúrta, hogy Delfina édesanyja egyik blúzát vislelte, amit Karl Lagerfeld még 1986-ban tervezett. A tervező elkérte a ruhadarabot, megvizsgálta, majd újragondolta, és annak szabásmintája, nyomata és anyaga alapján állította össze 2022-es őszi ready to wear kollekciója egy részét.

Fendi

Ezután egy másik, Lagerfeld által 2000-ben tervezett Fendi kollekciót is elővett, ami szöges ellentétben állt az 1986-os tervezéssel. A kollekcióra nem véletlenül esett a tervező választása, a divatháznál ugyanis azt a feladatot kapta, hogy bevonzza a fiatalabb generációkat, aminek ma az egyik legsikereseb eszköze a retró új köntösben tálalása. Kim Jones szereti a divattörténetet, az iparág ciklikusságát, az évfordulókat, aminek leképeződését Silvia Venturini és két lánya, Delfina és Leonetta jelentik, akik ugyanazt viselik, amit édesanyjuk viselt fiatalkorában. A dizájner szerint a két lány nagyon menő – igazi múzsaként segítik munkáját.

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

20 fotó megtekintése

Nézd meg a Fendi show-t videón!

Forrás: Vogue Fotó: Imaxtree

Olvasd el ezt is!