Mesés sci-fi világot álmodott a Fendi

2022. február 01.
A jövőbe repít a Fendi haute couture kollekciója, ahol a főszerepet a sci-fi hősnők kapják.

A La Bourse-ban, galaktikus sci-fi díszletek között mutatták be Kim Jones legújabb haute couture kollekcióját, aki modern kori femme fatale-oknak öltöztette modelljeit. „Jelenleg a couture egy meglehetősen furcsa dolog a világban zajló eseményekhez képest” – nyilatkozta a sztárdizájner, aki szerint a kor emberének minden joga megvan az eszképizmusra. Ez volt Kim Jones első élő haute couture bemutatója a Fendi számára.

A tervező ebben a szezonban is olyan pazar estélyi ruhákat sorakoztatott fel, amelyek a kézművességre és az iparművészetre támaszkodtak, azokra az értékes elemekre, amiket egy ready to wear kollekcióban nem engedhet meg magának a tervező. Innspirációs forrásai az űr, az asztrológia, a menny és Róma városa voltak, újraolvasta a Dűnét, leporolta George Lucas műveit és megnézett számtalan sci-fi mozit. Kollekciójában egymást váltják a szerzetesek ruháit idéző szabámsinták, a szoborszerű kialkaítás, de megjelenik a legősibb női ruhadarab, a peplosz sci-fi változata is.

Az haute couture show ékszereit Delfina Delettrez ékszertervező, Silvia Venturini Fendi lánya tervezte, aki ametisszel és természetes geódákkal, vagyis olyan gömb alakú kőzetüregekkel dolgozott, amelyeket kristályos vagy amorf ásványkiválások töltenek ki. Ékszerei láttán nem lehet nem feltenni a kérdést: vajon hogyan készítette el azokat?

Kattints a képre és nézd meg a galériát!

23 fotó megtekintése

Forrás: Vogue Fotó: IMaxTree

Olvasd el ezt is!