Figyeld csak meg, ezeket a sneakereket látod majd mindenütt

2022. március 25.
Itt az új szezon, mutatjuk régi kedvencünk, a sneaker legdivatosabb fazonjait.

Van, aki télen is sneakerben nyomja, más csak most dönt úgy, ideje a bakancsot vékonyabb cipőre cserélni. Bármelyik csapathoz is tartozol, képben lenni a sneakertrendekkel nem rossz dolog, főleg, hogy szuper fazonokat tartogat a tavaszi szezon is.

street style

Rögtön mutatjuk az idei trendeket, ám fontos megjegyeznünk, óriási változások nem következtek be. Ha már meg van a kedvenc sneakered, viseld, amíg csak bírja, ha pedig beújítanál egyet, a lenti fazonokkal biztosan nem fogsz mellényúlni.

Kosaras cipők

A magas szárú, kosaras cipők esztétikájából építkező darabok abszolút figyelmet érdemelnek. Esetükben a sportos-technikai jelleg dominál, persze mindez nem jelenti azt, hogy ne lehetne csinosabb szettekhez is viselni őket.

Nike 189,99 €

Answear Lab 21 990 Ft

Excentrikus sneakerek

Igazi trenddarabok extrém fazonokkal, időnként vad színekkel és mindenképp egyedinek ható megoldásokkal. A legújabb papicipőktől a futurisztikus fazonokig széles a skála, mindegyikre igaz, hogy a visszafogottság még a részletekben sem jellemzi őket, ezért jobb, ha a ruhatárunk is kellően felkészült az érkezésükre.

Converse 105 £

Ecco 59 995 Ft

Vastag talpú vászoncipők

A Vans és a Converse fazonok a kilencvenes éveket idéző, vastag talpú változatban hódítanak. Mindez várható volt, hiszen ha a platform menő, már miért pont a sportcipők úsznák meg. Pláne, hogy a 2-3-4 centis talpvastagság eddig sem volt idegen a chunky sneakerektől.

Puma 36 990 Ft

Vans 23 192 Ft

Klasszikus fehérek

Ők az örök darabok, a legtendibb biztonsági játékosok a sportcipők esetén. Már színük miatt is letisztultabbak, mint számos más változatuk, a viszonylagosan egyszerű fazon pedig olyan szavakat juttathat eszünkbe, mint a sikkes, az elegáns, még ha egy sneakerre nézve ez furcsa is.

Lacoste 40 899 Ft

Zara  7 995 Ft

Edzőcipők

Bár egy sportcipő alapjáraton is sportos darab – mi más lenne –, sportolásra azért nem mindegyikük alkalmas. A két kategória el is különül egymástól, ami miatt még inkább szembeötlőek a streetwear stílusba bekéredzkedett futócipők (és azokat megszólalásig lemásoló sneakerek) látványa. Ha sokat gyalogolunk, egy-egy ilyen darab még jó szolgálatot is tehet: kialakításuk merőben más, mint egy egyszerű sportcipőé, viselni pedig, mint minden más típust, ezt is lehet csinosabb szettekhez.

Hoka – ecipo.hu 39 990 Ft

Under Armour 49 990 Ft

Helló, kilencvenes évek!

Nemcsak a platform vászoncipők tértek vissza, de az ominózus évized Nike Air Max által diktált trendjének sneakerei is köztünk maradtak. Finoman oldschool, de távolról sem chunky, kellően színes és végtelenül sportos, így remek hibrid megoldást kínálnak, ha valami extrára vágynánk.

New Balance 34 999 Ft

Nike 174,99 €

Fotó: Claudio Lavenia, Jeremy Moeller, Christian Vierig, Daniel Zuchnik, Edward Berthelot – Getty Images

Ezt olvastad már?