Már 90 százalékban újrahasznosított sneakerben is járhatunk

2020. július 20.
A divatipar egy újabb lépést tett a zöld jövő felé: megérkeztek az újrahasznosított alapanyagokból gyártott hippi sneakerek.

A Nike júliusban dobta piacra a Space Hippie kollekcióját, amely olyan kísérleti cipőkollekció, amelyet a marsi élet ihletett, hiszen a vörös bolygón szűkösek a nyersanyagkészletek és nincs utánpótlás. A sneaker érdekessége, hogy szálai 85–90 százalékban újrahasznosítottak, például műanyag palackokból, pólókból és gyártási hulladékból készült anyagokat tartalmaznak.

Nike Space Hippie

A gyártó lecserélte a dupla dobozt is, helyette újrahasznosított anyagokból készült és növényalapú festékkel nyomtatott, szimpla dobozban szállítja ki a cipőket azonak a sneakerrajongóknak, akik számára a környezetvédelem fontos.

A környezetvédelem egyre több gyártó számára lett prioritás az elmúlt években. Óceáni hulladékból gyártott futballmezeket és futócipőt az Adidas; eukaliptuszból és algából készített cipőt a Reebok, és 100 százalékig újrahasznosított műanyag palackokból előállított poliészterből készült a Converse Renew Canvas cipőkollekciója.

Fotó: Nike

Ezt már olvastad?