Tehetséges, kitartó és igazi álmodozó: Cheikh Asaad Cynthia ruhatervező

2022. április 09.
Bár Cynthi, azaz Cheikh Asaad Cynthia nem a divatszakmában kezdte a karrierjét, egy nagyon sikeres „civil” szakmát és az IBM cégcsoport kényelmes multivilágát örömmel hagyta el a divat kedvéért. Úgy tűnik, hogy nem hiába, ugyanis nemrég megalapította Simplycynthi nevű márkáját, amelyet leginkább a jól kombinálható, kreatív darabok jellemeznek.

Cynthia génjeiben hordozza a divat és a színház szeretetét. Egy hibátlan ízlésű anyuka és egy színész nagypapa előre meghatározta a későbbi karrierútját: már gyerekkorában rengeteg időt töltött a színházban, ahol különösen a jelmezek és a varroda világa varázsolta el. Ez a rajongás az IBM-es vargabetű után végül hollywoodi produkciókig repítette, jelenleg pedig öltöztetőként a legnagyobb kasszasiker filmek és sorozatok stábjában dolgozik. Szinte egy szabad perce sincs, hiszen a produkciók „kézről kézre” adják.

cheich-asaad-cynthia-ruha-tervezo-hollywood

Kívülállók csak annyit látnak ebből a megasikeres karrierből, hogy Cynthia vagy Omar Syt vagy éppen Jeremy Ironst, esetleg Mila Kunist öltözteti, vagy reggelenként Antonio Banderassal paso doblét táncol, Lea Seydoux pedig elkéri az általa tervezett ruhát.

A siker persze neki sem jött ingyen: a munka mellett a Werk Akadémiát évfolyamelsőként végezve rengeteg gyakorlatot szerzett az ottani tanárok asszisztenseként. Stylistként évekig, heti hat napon át, általában reggel 5 és délután 6-7 óra között Cynthivel valamelyik forgatáson, vagy éppen fotóstúdióban találkozhattunk. Megszokott látvány volt, ahogy hajnali 5 óra körül biciklivel cipeli az óriás IKEA-s zsákokat valamelyik filmes vagy fotós produkcióra.

cheich-asaad-cynthia-ruha-tervezo-hollywood

A fotózások és videóklipek után egyre több magyar filmbe hívták stylistkodni – az sem lenne meglepő, ha a hollywoodi filmek stábjának szamárlétráján jelenleg rakétasebességgel száguldó Cynthit Oscar-díjas jelmeztervezőként látnánk viszont pár év múlva. Addig is, hogy a forgatások között eltelő időt hasznosan töltse, mindössze pár hónap alatt összedobott egy szuper, egyedi és persze stílusos, karakteres divatmárkát. A Simply Cynthi a bevállalós, urbánus lányok és nők márkája, akik az extrát, egyedit, sokoldalúan variálhatót, az időtálló kedvenceket keresik. Színek kavalkádja, extra szabások, hibrid megoldások és különleges kiegészítők alkotják kollekcióit.

A saját megjelenésében is igazi trenddiktáló Cynthi védjegye a hybrid ruha: a két, vagy több ruhadarab egymásba ötvözésével készült alkotások lehetőséget adnak újfajta, komplexebb, izgalmasabb, textúrákban és formavilágban gazdagabb szetteket összerakni. Ha szeretnénk kilépni a hétköznapok uniformizáltságából, tökéletes megoldást kínál a kreatív, elegáns, ugyanakkor laza megjelenéshez.

cheich-asaad-cynthia-ruha-tervezo-hollywood

„A legjobb divatbemutatók az utcán kelnek életre nap, mint nap – idézi Bill Cunninghamet, a The New York Times világhírű fotósát Cynthi. – Én is ezt vallom. Inspirációt abszolút a street style-ból merítek, ami manapság már szinte ugyanolyan fontos és figyelemmel kísért jelenség, mint a legnagyobb divatházak bemutatói.”

Cynthi kedvencei a praktikus, többször, többféleképpen felhasználható ruhaneműk: „Az olyan basic, utcai, hétköznapi darabok, amiket könnyen lehet kombinálni egymással, sőt a már meglevő ruhatárunk darabjaival is. Szeretek két vagy több ruhadarabot egymásba ötvözve, rétegezve újfajta, komplexebb, rétegeltebb, textúrákban gazdagabb elemeket és szetteket létrehozni, ezáltal megkönnyítve a vásárló dolgát az online shopping és az öltözködés terén egyaránt.”

cheich-asaad-cynthia-ruha-tervezo-hollywood

Cynthi a „legózható rétegezés” koncepciójából merített ihletet kollekciójának megtervezése során, melyet leginkább úgy szeret jellemezni, hogy egyszerű, de nagyszerű elemekből áll. „Egyszerű, ugyanakkor előnyös szabásvonalak jellemzik, a nagyszerű jelző pedig arra vonatkozik, hogy számtalanféle módon hordhatók, önmagukban is megállják a helyüket, de a saját ruhatárunk meglevő alapdarabjaival is tökéletesen kombinálhatók, ha szeretnénk egyénivé tenni a megjelenésünket” – mondja a tervező.

Ha szeretnétek néhány fotót és backstage titkot is látni a kollekcióból, meghallgatni Cynthi sztorijait a Vaják, a Trónok harca, vagy éppen a Feleségem története produkciók nehézségeiről és szépségeiről, esetleg velünk együtt fejtenétek meg a siker titkát, nézzétek és hallgassátok meg a Zoé showroomban rögzített beszélgetésünket, ahol Cynthi ruháit is megtalálhatjátok.

Fotók: Orosz András, Giley Keyte, Csata Hanna

Olvass tovább!