Jean-Paul Gaultier: „Az egyetlen, amit bánok? …hogy óvszert nem gyártottam”

2022. április 21.
Újra az óvszerhasználat fontossága mellett kampányol Jean-Paul Gaultier sztárdizájner, aki ez alkalomból egy újabb limitált szériás zoknit tervezett.

Jean-Paul Gaultier ismét beállt a Sidaction francia kezdeményezés mögé, amely még 1994-ben indult Franciaországból az AIDS elleni figyelemfelkeltés és jótékonysági alapok gyűjtése céljából. A szervezet az évtizedek során hatalmasra nőtt, számtalan országban segít, hogy felemelje szavát a HIV-fertőzött emberek negatív megkülönböztetése ellen, és magára a betegségre is felhívja a figyelmet.

A Madonna kezét háromszor is megkérő sztártervező az ügy felkarolásához nemcsak az arcát adta, de egy pár zoknit is tervezett, amin az áll: Biztonságos szex mindörökké. A lelkes divatrajongók bizonyára emlékeznek az 1996-os tavaszi–nyári kollekcióra, amely ugyanezt a szlogent egy hálós, tetoválással díszített trikón jelenítette meg. Kollekciója kapcsán a tervező akkor úgy nyilatkozott: „Az egyetlen, amit bánok? …hogy óvszert nem gyártottam. Pedig mind közül az a leggyönyörűbb viselet. Érezd jól magad, de védekezz!”

A limitált szériás zoknit mindössze 22 eurórért árulják a márka hivatalos honlapján.

 

Fotó: Jean-Paul Gaultier

Olvasd el ezt is!