Jean Paul Gaultier előtt tiszteleg az új kollekció

2022. február 04.
Vendégtervező álmodta meg a legújabb Jean Paul Gaultier haute couture kollekciót, ami az alázatra és a tiszteletre épült.

Jean Paul Gaultier tavaszi haute couture kollekcióját a belga Glenn Martens designer álmodta meg, aki a bemutató előtti órákban is képes volt megőrizni nyugalmát és humorát, holott a kollekció a bemutató előtti pillanatokban készült csak el. „Úgy tűnik, a couture-rel az a helyzet, hogy az ember egy perccel azelőtt fejezi be, hogy a kifutóra kerülne” – mondta Martens. Bár a kollekció hozza a tipikus Gaultier motívumokat, vastagon benne van a tervező keze, aki egyáltalán nem ijedt meg attól, hogy a Gaultier műteremben dolgozzon: viszonylag rövid idő alatt meg is álmodott egy egyszerre örömteli, szabad és humoros kollekciót, amelynek minden parányi részletére érdemes ránagyítani.

„Csak egy szezon erejéig csinálom a feladatot, vagyis nem arról van szó, hogy egy teljesen új jövőképet kellene megálmodnom a divatháznak. Így ez egy egészen más feladat. Ez a Gaultier ünnepe” – mondta Martens, és hozzátette, hogy megmaradt annál a nőideálnál, akit Jean Paul megteremtett a múltban, a széles csípőjű, istennő szépségű dívánál, akinek minden lépését a dráma itatja át.

A 2022-es tavaszi haute couture kollekció pont ezért működik, mert nem akarja kiradírozni egy ikonikus tervező múltbeli dicsőségét, helyette önmaga legjobb változatát építi bele abba. Ez a kollekció nem más, mint egy tiszteletteljes adok-kapok tervező és tervező között. A dolog legizgalmasabb része, hogy – a kölcsönzőt üzemeltető – Jean Paul Gaultier is csak a bemutatón látta először a kollekciót.

Kattints a képre és nézd meg a kollekciót!

30 fotó megtekintése

Forrás: Vogue Fotó: IMaxtree

Olvasd el ezt is!