Ukrajnát támogatják ezek a dizájnerek

2022. május 03.
A divatvilág a maga módján fejezi ki szolidaritását: az alábbi kollekciók azért készültek, hogy Ukrajnát támogassák.

Két hónappal a háború kitörése után még mindig folynak az Ukrajna elleni támadások, a fél világ pedig úgy és ott segít, ahol csak tud. A divatiparban a különböző márkák szankciókkal és adományokkal válaszolnak a háborúra; egyes tervezők pedig – Ukrajnán belül és kívül – különleges kollekciókat terveznek, hogy a befolyt összegekből a rászorulókat támogassák. Ezeket gyűjtöttük most össze.

YME Universe / Anton Belinskiy x 032c: Free Ukraine T-Shirt

Anton Belinskiy ukrán tervező eredetileg a berlini székhelyű 032c számára készítette azt a pólót, amelynek elején egy ukrán útlevél, hátán pedig a FREE UKRAINE felirat látható. Miután a póló egy órán belül elfogyott, az eladásokból pedig 40 000 eurót adományoztak a Német Vöröskeresztnek, a Nothilfe Ukraine-nek és a Voices of Children Ukraine-nek, a norvég YME Universe bevállalta, hogy folytatja a gyártást. A bevétel 100%-át a Belinskiy által kiválasztott jótékonysági szervezetek kapják. A póló ára 80 euró.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

YME UNIVERSE (@ymeuniverse) által megosztott bejegyzés

Ruslan Baginskiy: „Support Our Sky”-kollekció

Ruslan Baginskiy kék-sárga sapkája Ukrajnában készül, a Support Our Sky kollekció teljes bevétele közvetlenül a Serhiy Prytula alapítványhoz megy, ahhoz a nonprofit szervezethez, amely az ukrán védelmi erőket támogatja. A sapka ára 176 euró.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ruslan Baginskiy (@ruslanbaginskiy_hats) által megosztott bejegyzés

Yuliya Magdych

Néhány nappal a háború kitörése után Julija Magdych ukrán tervező az Instagramon jelentette be, hogy online eladásainak 100%-át az ukrán védelmi erőknek ajánlja fel. Magdych az ukrán hagyományokat a modernséggel ötvözi. A ruhák ára 500 eurótól indulnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Made of love❤worldwide🌍 (@yuliya_magdych) által megosztott bejegyzés

CHNGE: „No To War”-póló

A CHNGE fenntartható divatmárka tervezésében készült No To War póló eladásából befolyt teljes bevételt az EverybodyCan, a Kyiv Pride, a Voices of Children Ukraine és más ukrán jótékonysági szervezeteknek ajánlják fel. A póló ára körülbelül 30 euró.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CHNGE ™ (@chnge) által megosztott bejegyzés

Forrás: Vogue Fotók: Istagram

Olvasd el ezt is!