Sean Penn Ukrajnában forgat dokumentumfilmet az orosz invázióról

2022. február 26.
Sean Penn Ukrajnába utazott, hogy Kijevben tájékozódjon az ukrán hivatalos szervektől és katonai tisztségviselőktől a helyzetről. A színész és humanitárius aktivista dokumentumfilmet akar forgatni az orosz invázióról.

Az ukrán kormány kijevi sajtótájékoztatóján is feltűnt Sean Penn. Meghallgatta a tisztségviselők beszédét arról a krízishelyzetről, amelyet a világ vezetői is a legrosszabb konfliktusnak neveznek a második világháború óta Európában. Az Oscar-díjas színész és emberjogi aktivista legutóbb 2021 novemberében járt Ukrajnában, hogy kutatásokat végezzen dokumentumfilmjéhez. Találkozóját az ukrán katonai szervekkel az ukrán sajtószolgálat is dokumentálta, több fotót is posztoltak a találkozókról a közösségi oldalukra. 

sean-penn-ukrajna-dokumentumfilm

A Newsweek értesülései szerint Penn már az orosz inváziót megelőző napokban Kijevbe érkezett, hogy találkozzon a miniszterelnök-helyettessel, Irina Verescsukkal, illetve helyi újságírókkal és a hadsereg tagjaival. Maga az orosz elnök, Volodimir Zelenszkij is méltatta Sean Pennt közleményében, aki „csak azért érkezett Kijevbe, hogy dokumentálja az eseményeket, hogy a világ pontosan lássa, mi történik Ukrajnában, és elmondja az igazságot az ország elleni orosz invázióról”.

„Sean Penn azok közé tartozik, akik ma Ukrajnában támogatják Ukrajnát. Országunk nagyon hálás neki a bátorságért és őszinteségért, amit tanúsít” – folytatódott a közlemény, amelyben arról is szó volt, hogy több olyan bátor emberre lenne szükség, mint Sean Penn, hogy minél gyorsabban megállíthassák Oroszország előretörését.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sean Penn (@sean_pennfan) által megosztott bejegyzés

Fontos ügyekért

Nem ez az első alkalom, hogy Sean Penn egy krízis közepén dolgozik. A 61 éves színész 2020-ban a Discovery Plusnak készítette el a Citizen Penn című dokumentumfilmet, amely egy nonprofit szervezet, a Community Organized Relief Effort (CORE) munkáját mutatta be a földrengés sújtotta Haitiben. A szervezet a járvány során tesztelő- és oltóállomásokat telepített és működtetett a szigetországban.

2016 januárjában Penn exkluzív és nagy port kavaró interjút készített a mexikói drogkirállyal, Joaquín ‘El Chapo’ Guzmánnal a Rolling Stone magazin számára. Penn titokban utazott oda a Sinaloan kartell vezetőjéhez, aki 2015-ben szökött meg a börtönből, majd a színész segített a mexikói hatóságoknak, hogy ismét letartóztassák. Sean Penn később azt mondta, hogy nagyon megbánta ezt az interjút, és a tízezer szavas cikk nem érte el azt a célt, amit szeretett volna: megváltoztatni a közbeszédet a drogháborúkkal kapcsolatban.

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvass tovább!