Újra összeállt Yayoi Kusama és a Louis Vuitton

2022. május 19.
A Louis Vuitton divatház nemrég jelentette be, hogy 2023-as cruise kollekciójából Yayoi Kusama sztárdizájner is kivette a részét.

Ez volt a második alkalom, hogy a Louis Vuitton divatház és a pöttyös mintáiról, különleges anyaghasználatáról híres sztárdizájner együtt dolgozott.

Yayoi Kusama

Yayoi Kusama

„A divatház és a művész kapcsolatának megünneplésére és az első együttműködés 10 éves évfordulója alkalmából Nicolas Ghesquière művészeti igazgató 2023-as női cruise kollekciójának bemutatóján néhány bőrkiegészítő is bemutatására kerül a San Diego-i Salk Institute-ban” – olvasható a Louis Vuitton sajtóközleményében.

2012-ben, amikor a márkát még Marc Jacobs irányította, Yayoi Kusama jellegzetes pöttyei sálakra, ruhákra és cipőkre kerültek fel, de a divatház ikonikus monogramján is ott voltak. A tíz évvel ezelőtti kollekció a ‘60-as éveket idézte meg.

Az új kollekcióban a táskákat sárga, zöld, fehér, kék és piros pöttyök díszítik, és úgy hatnak, mintha azokat gyerekkéz festette volna. Az egyik táskára domború ezüstgolyók kerültek, ami a dizájner 1966-os Narcissus Garden munkáját idézi. Az alkotások 2023 januárjában kerül az üzletek polcaira.

Louis Vuitton táska

Forrás: Artnews Fotók: Louis Vuitton, Getty Images

Olvasd el ezt is!