A VIKTORIAVARGA Marokkóból merített ihletet új kollekciójához

2022. május 28.
Varga Viktória 2018-ban alapította meg a VIKTORIAVARGA BUDAPEST márkát, amely azóta nyolc kollekcióval jelent meg. Ruháival szeretné arra inspirálni a nőket, hogy vállalják önmagukat és merjék megélni nőiségüket, valamint hordjanak színeket, hiszen egy jól eltalált árnyalat kiemeli a szépségüket és erősíti kisugárzásukat, önbizalmukat. A VIKTORIAVARGA Budapest most a marokkói kultúrából merített inspirációt.

A Guemassa egy marrákesi sugárút, a kollekció névválasztása az utcák sokszínűségét és egyben a marokkói nők eleganciáját idézi. Modern felfogás a könnyed luxusról Marokkó tradicionális kultúrájával, egzotikus misztikusságával és jellegzetes, domináns színeivel vegyítve.

viktoriavarga-budapest-marokko-ihletet-kollekcio

A tervezőre jellemző exkluzív szabászati megoldások sok kifinomult kézimunkát igénylő technikával ötvözve, különleges színérzékkel társítva adják meg a végső összképet. Friss, könnyen viselhető nyárias darabok, a sziluettek rendkívül változatosak, legjellemzőbbek az A vonalú ruhák, kaftánok, szoknyák midi és maxi hosszban, palazzo nadrágokkal kombinálva. A rétegezett outfitek teszik modernné a kollekció darabjait. A kollekció színvilágát a fűszerpiacok színpompája, a különböző tradicionális és gazdag marokkói textúrák és a helyi kézművesek történelmi alkotásai adták.

Továbbá a széles színpalettában megjelennek a marokkói forró napsütésre emlékeztető élénk narancssárga és a Marrákes várost körülvevő fal piros monokróm árnyalatai, valamint hangsúlyosak a Marokkó utcáinak jellegzetes kék falai és annak különböző árnyalatai, mint a kobaltkék, a kékeslila és a tengerészkék. Ezek a helyi tradíció szerint az ég és a mennyország szimbólumai, a spirituális életre való emlékeztetőül szolgálnak. Az erőteljes színeket a fehér, a púder és a bézs pasztellárnyalatai egészítik ki és teszik harmonikussá.

Izgalmas felületek

A kulcsdarabokban megjelennek a különböző marokkói motívumokat leképező, Viktória által kísérletezett kézi technikák, izgalmas felületeket hozva létre. Marrákes hangulatát idézi a subázási technikával díszített szoknya és kis kabát. Az ellentétek harmóniáját figyelhetjük meg az anyagok és formák kombinálásában, hogyan működik együtt a hernyóselyem szőttes ötvözésében. A signature szalagfűzés látványos technikáját használva készültek a kollekció egyedi kabátjai.

Az organzával végzett kísérletek eredményeként létrejött elegáns alkalmi ruhák zárják a kollekciót. Az anyagoknak így kialakuló esztétikus rendezetlensége a marrákesi Majorelle-kert növényzetének sokszínűségére utal. Továbbá a kollekcióban szereplő kifinomult és a könnyed luxust reprezentáló selyemruhák mintáját a földi mennyország érzését keltő Majorelle-kert színpompás és nem mindennapi trópusi virágai inspiráltak, amelyek a kollekció ékköveiként teszik teljessé a marokkói kultúra ihlette Guemassát.

A ruhadarabok figyelemfelkeltően gazdag formavilágú és textúrájú, különleges színkombinációjú összeállítások. A kollekció 20 lookját kézzel készített hangsúlyos ékszerek és turbánok teszik még teljesebbé, valamint marokkói bőrpapucsok egészítik ki a stylingot.

Kattints a képre a galériáért!

13 fotó megtekintése

Olvass tovább!