Maxon van a platform, és nagyon szexi

2022. szeptember 22.
A sztárvilág után az utcai divatot is meghódították a magas sarkú platform cipők.

Meghatározóvá nőtték ki magukat a magas sarkú platform cipők, Mary Jane és csizmafazonban is hódítanak a tizenpár centis sarkú lábbelik. A trend már múlt évben is ott volt a kifutókon, gondoljunk csak a Versace 2021-es ősz–téli kollekciójára vagy magára Carrie Bradshaw-ra, aki ilyen platformcipőben tipegett be a Szex és New York folytatásába.

Versace 2021 ősz-tél

Versace 2021. ősz–tél (Fotó: Imaxtree)

Érdemi változás ez az elmúlt téli szezonokhoz képest, melyek ugyan a robosztus fazonok bűvöletében teltek, a csábítók jobbára lapos talpú csizmák és bakancsok voltak, esetleg loaferek és oxford cipők, amik ugyebár szintén platformtalpakat kaptak.

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Ezek népszerűsége nem lankad, ám melléjük érkezik a szexi tesó, a hetvenes évek esztétikájából merítkező bokapántos félcipő és csizma. Maxiruhákhoz, széles szárú nadrágokhoz kitűnő választások, ha szükségét érezzük némi alaknyújtó, magasító trükknek, miniszoknyákkal pedig kifejezetten kacér lábbelik.

Fotó: Raimonda Kulikauskiene/Getty Images

Jöjjön néhány tipp, hol, milyen fazonban találsz rá a platform magas sarkú cipőkre, ha időnként Lady Gaga babérjaira törnél:

Ted Baker – Modivo 105 410 Ft

Tamaris 29 990 Ft

Chloé 995 €

Jenny Fairy – CCC 14 995 Ft

Calvin Klein Jeans – answear.hu 77 990 Ft

Bottega Veneta – net-a-porter.com 890 €

Michael Michael Kors 97 000 Ft

Altercore – ecipo.hu 38 440 Ft

Zara 32 990 Ft

Karl Lagerfeld

Ezt olvastad már?