Divatinstallációk és hordható képzőművészet – megnyílt a NUBU-ház

2022. december 22.
Látványos tárlattal nyitotta meg kapuit a NUBU-ház, a márka tervezőjének otthonából átalakított speciális tér, ami a hazai divat egyik legfontosabb szereplőjét hozza közelebb hozzánk.

Különleges mérföldkőhöz érkezett a 2007-ben alapított hazai divatmárka: a 15. évforduló alkalmából nagyot lépett a NUBU, hiszen a hazai divatszcénában eddig példátlan módon a nagyközönség előtt is megnyitották kapuikat. A NUBU-ház impozáns épülete az alapító, Garam Judit otthona, aki házuk alsó részét teljes mértékben márkájának szentelte. A helyszín a tervek szerint egyszerre lesz iroda, műhely, showroom és egy rendkívüli tér, ahol időről időre az érdeklődő vásárlókat és a stylistokat fogadják, illetve bemutatják a legújabb NUBU-darabokat is.

nubu-haz-garam-judit-magyar-divat

A NUBU-ház a budai vár közvetlen közelében álló, történelemmel és képzőművészettel is gazdagon átitatott épületben kapott helyet. Nem csoda, hiszen Garam Judit művészetek iránti érzékenysége nemcsak otthonán, de a kollekcióin is rendre meglátszik. A NUBU kollekciókban évek óta visszatérő motívum, egy-egy kortárs művész munkásságából merít ihletet, mint például Fajó János munkássága előtt tisztelgő darabokban az alkotó élénk színei vagy a mostani ’22/23-as őszi–téli kollekcióban Szabó Menyus szobrász alkotásaiban fellelhető szimmetriák és aszimmetriák köszönnek vissza.

nubu-haz-garam-judit-magyar-divat

A NUBU-ház megnyitásával 15 év után létrejön a márka központja, amely egyszerre biztosít helyszínt az alkotóműhely és a showroom mellett a cégirodának és egy állandó kiállítóteremnek is, ahol a rendszeresen megújuló kiállításokon a kortárs divat és művészet is teret kap. A márka alapítója emellett azt is szeretné, ha ez a tér bevonzaná azokat is, akik érdeklődnek a magyar divat és a tervezői darabok iránt, de eddig még nem találták meg a módját, hogy kapcsolódjanak a NUBU-hoz. Különösen izgalmas adalék, hogy a ház NUBU divateseményeknek és közösségépítő rendezvényeknek is otthont ad majd, hiszen ezek az alkalmak jó lehetőséget kínálnak rá, hogy megismerjük a látszólag egyszerű és letisztult, valójában azonban nagyon is komplex narratívákat hordozó darabok történetét, és hogy egy kicsit a színfalak mögé is benézhessünk.

nubu-haz-garam-judit-magyar-divat

nubu-haz-garam-judit-magyar-divat

Olvass tovább!