Viva Magenta, viva 2023: így hordd az idei év trendszínét

2023. január 08.
Nevezik fuksziának, pinknek, karmazsinnak is, de a lényeg, hogy a Viva Magenta meghatározó irányt jelölt ki a 2023-as divattrendekben.

A 2023-as év színe a leglaposabb, legszürkébb téli napot is élénkebbé teszi, képzeljük csak el, mire lesz képes tavasszal és nyáron a szikrázó napsütés hatására! Viva Magentának keresztelték a PANTONE 18-1750 árnyalatát, ami a neves intézet szerint a leginkább passzol a ránk váró évhez.

viva magenta színű pulóveres szett

Fotó: Streetstyleshooters/Getty Images

Merész, élénk, optimista, a Barbie-core pinkjének felnőtt változata a Viva Magenta, ami egyszerre picit hűvös és meleg árnyalat. Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet igazgatója azt mondta róla, „a Viva Magenta a vörös színcsaládba tartozik, amit a bíbortetűből kinyert kármin, az egyik legértékesebb természetes festék színe inspirált, ami egyúttal a legerősebb, legélénkebb árnyalat, amit a világ ismer”.

viva magenta színű kesztyű és mikrotáska street style szetten

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Merészségünkön múlik csak, hogy miként építjük bele ruhatárunkba. Viselhetjük csupán kiegészítő árnyalatként táskán, övön, cipőn vagy ruhánk kisebb mintázataként, amivel egyszerűbb, hétköznapi szettjeinket is izgalmasabbá tehetjük.

Louis Vuitton kézitáska a Viva Magenta bűvöletében

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

fekete kosztüm viva magenta részletekkel - street style fotó

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Figyelemfelkeltő, intenzív árnyalat a Viva Magenta, elég lehet, ha csak szettünk egy eleme, pulóverünk, blúzunk vagy nadrágunk, szoknyánk birtokolja. Praktikusan válasszuk annak színéül, amely testrészünkre a figyelmet szeretnénk irányítani.

street style divatfotó

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

Az outfit többi tagja mellette csupán másodhegedűs lesz, ám szerepük nélkülözhetetlen: a karakteres árnyalatot kell, hogy valami egyensúlyba hozza, ennek pedig kiváló eszköze nemcsak a megfelelő szín, de fazonválasztás is.

viva magenta felső és kabát street style szett részeként
3 fotó megtekintése

Ha úgy érezzük, ez a szín igazán olyan, mint mi, tetőtől talpig is belebújhatunk, a kifutói ajánlások közt is hemzsegnek a teljes szettek. Jöhetnek a ruhák, overallok, nadrágkosztümök, de ide sorolnánk a kabátokat is mint utcai megjelenésünk legmeghatározóbb darabját.

teljes szett viva magenta árnyalatban
3 fotó megtekintése

Viva Magenta, ahogy az üzletekben találod

Viktoria Varga 500 €

Louis Vuitton

COS 90 €

Love Mochino – Zalando 83 990 Ft

Mango 7995 Ft

Massimo Dutti 69 995 Ft

COS 10,20 €

AnswearLab – answear.hu 31 990 Ft

 

MSGM – Spark Le Monde 145 990 Ft

Reserved 8995 Ft

Twinset 155 € és 164 €

Ezt olvastad már?