A magyar identitásból, népi motívumokból inspirálódik a TOMCSANYI tervezője

2023. február 12.
A 2023 őszi/téli kollekció új fejezetet nyit a márka életében – az első tíz évét két retrospektív kollekcióval zárva a TOMCSANYI most új útra lép.
A magyar identitásból, népi motívumokból inspirálódik a TOMCSANYI tervezője

Az élettel teli, kézzel rajzolt minták továbbra is a TOMCSANYI márka DNS-ének középpontjában állnak, de az  inspiráció megváltozik. A hangsúly a posztszocialista Kelet-Európáról a nemzeti, népi mintákon és  szimbolikus elemeken keresztül megnyilvánuló magyar identitás felé tolódik el. 

A 2023 ősz/tél az első, kísérleti kollekció egy tervezett sorozatból, amely a nemzeti identitás és  örökség modern divatba és ruházkodásba való átültetésének lehetőségeit vizsgálja.

20 fotó megtekintése

A printek a kalocsai virághímzésekből táplálkoznak, de sem maguk a motívumok, sem pedig léptékük  és színük nem törekszik a népiességre. A hagyományos mintavilág stilizálva és átalakítva a  TOMCSANYI tervezői világába illeszkedik, egy koherens és modern ruhatár alapját alkotva. A  nyomatok pontatlanságai, hasonlóan a riso nyomtatáshoz, a kézzel hímzett hagyományos motívumok bájos tökéletlenségeire emlékeztetnek.

A színpaletta a riso nyomdatechnika színskáláját idézi, és az árnyalatokat úgy tervezték meg, hogy könnyen bekeverhetők és beilleszthetők legyenek egy modern nő mindennapi ruhatárába. A printek lendületes és túláradó világát ismét tökéletesen ellensúlyozzák a letisztult, kortárs sziluettek, mint a zakók, nadrágok, puplinruhák, overallok és pufi kabátok.

17 fotó megtekintése