chanel-diszcsomagolas

Ezt kapjuk legolcsóbban a luxusmárkáknál. Spoiler: nem a kulcstartót

2023. február 17.
A legolcsóbban az Hermésnél vásárolhatunk, a legdrágábban a Chanelnél adják az apróságokat. Tíz luxusmárka webshopját böngésztük át.

A parfümök és kozmetikumok köztudottan a divatházak csalitermékei, amik már a luxust képviselik, de még szélesebb körben is megfizethetők. Vannak azonban más apróságok is, amiket viszonylag olcsón megszerezhetünk, és kiélvezhetjük az első osztályú csomagolás és porzsák varázsát, gyönyörködhetünk az aranyozott logóval dombornyomott kísérőkártyákon és hallgathatjuk a logózott matricával lezárt selyempapír susogását. A unboxing imádóknak maga a vizuális orgazmus, de vajon mi az az árszint, amiért kiélvezhetjük e pillanatokat, és főként milyen apróságot kapunk a luxusmárkáknál a pénzünkért?

chanel díszcsomagolások

Fotó: chanel.com

Talán nem nagy meglepetés, ha e célból leginkább a kiegészítők közt érdemes nézelődni, luxusszinten a pamutzokni sem tartozik az olcsóbb dolgok közé. Sokkal inkább a selyemkendők és kártyatartók közül válogathatunk, igaz, volt, ahol picike ékszert adtak a legolcsóbban. Számos divatháznál bővült az elmúlt években a lakberendezési termékek skálája is, erre pedig szintén felkerültek apróságok: van, ahol jegyzetfüzetet, másutt naptárt vagy épp post-it tömböt kapunk a legolcsóbban. Tíz luxusmárka webshopját böngésztük át, igaz, meg kell hagyni, néhányuk a magyar oldalról szemérmesen lehagyja a pontos árakat, esetükben a külföldi, német vagy amerikai árszabásra hagyatkoztunk.   

Dior

A Diornál 60 €, azaz kb 23 ezer forint a belépőszint, amiért egy kávéscsésze-alátétet már vehetünk. Ha ennél több funkcióval bíró tárgyra vágyunk, egy picit többért, 25 ezer forintért lehet a miénk egy álomszép jegyzetfüzet, vagy 35 ezerért egy törölköző.

4 fotó megtekintése

Chanel

A Chanel divatháznál legolcsóbban vékony selyemsálat vásárolhatunk magunknak, ebből többféle minta közül is választhatunk, ám így is 275 dollárt, vagyis legalábbi 95 ezer forintot ki kell szurkolnunk érte. A bőr kártyatartók is már jóval magasabb árszintet jelölnek, 400 dollár, azaz 143 ezer forint alatt nincs minitok.

3 fotó megtekintése

 

Gucci

Az olasz luxusmárkánál illatosított bambuszpálcákat kapunk a legolcsóbban, 90 dollárt, körülbelül 32 ezer forintot kell fizetnünk, hogy Gucci illatban ússzon a lakásunk. Mivel ennyiért még a pálcákra nem sütik rá a GG logót, mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, ha a feliratra is vágyunk. Ennek kezdőszintje 190 dollár, azaz 68 ezer forint, amiért post-it jegyzettömböt vehetünk, azonban ha kétezer forinttal többet még hajlandóak vagyunk áldozni az érzésért, egy Gucci selyemsál boldog tulajdonosai is lehetünk 195 dollárnak megfelelő magyar forintért.

4 fotó megtekintése

Valentino

A Valentinónál arany színű fülgyűrűt vehetünk a legolcsóbban, ez 100 euró, azaz körülbelül 38 ezer forint, ha ez nem tetszik, rossz hír, hogy 180 euró, azaz 69 ezer forint alatt más nincs. Ennyibe kerül a legolcsóbb selyemsál, egy picivel többért, 200 euróért (76 ezer forintért) pedig már karkötőt is választhatunk.

3 fotó megtekintése

Saint Laurent

A francia divatház legolcsóbb portékái 125 euróba, azaz körülbelül 48 ezer forintba kerülnek, de ennyiért legalább már választhatunk: hajgumit vagy egyszínű, hófehér, négyzetes kendőt szeretnénk.

3 fotó megtekintése

  

Louis Vuitton

A Louis Vuitton messze legolcsóbb terméke egy 2023-as, heti tervező naptár, ami 52 euróért, azaz nagyjából 20 ezer forintért már a miénk lehet. Ha úgy érezzük, nem lenne szívünk beleírni, majd év végén kidobni naptárunkat a szelektívbe, itt is a selyemsál a következő opció, igaz, már 195 eurós, 75 ezer forintos árszinten, amennyiért kaphatunk LV logós kulcstartót vagy scrunchie-t is.

4 fotó megtekintése

Hermés

Az elsősorban táskáiról és selyemsáljairól ismert divatháznál utóbbihoz tartozik a belépőáras termékek zöme, a Doll Twilly kendők. Ezek inkább csak kendőcskék, amikkel mondjuk körbetekerhetjük a csuklónkat, vagy jelzésértékűen viselhetjük őket ingünkhöz. Jó hír, hogy többféle minta közül is választhatunk, majd minden mintacsaládból készítenek ilyen miniverziókat is. Árunk 120 dollár, azaz 43 ezer forint. Ha ezt sokalljuk, nézzünk szét a lakberendezési kiegészítők között, a márka, és egyben mind a tíz luxusmárka legolcsóbb portékáját ugyanis ott találjuk: egy barna borítású füzetet 30 dollárért, azaz picit több mint 10 ezer forintért.

3 fotó megtekintése

 

Fendi

A Fendinél a legolcsóbb árucikk egy 60 eurós (23 ezer forintos) kistányér, ami a logórajongók étkezéseinek csodás kiegészítője lehet, miközben nem sokkal többért, 80 euróért már egy kecses coffee table book is kapható a márkánál. Kávészürcsölgetések mellé ideális. A Fendinél is a selyemsálak az új kulcstartók, a legolcsóbb darabok 180 euróba (69 ezer forintba) kerülnek, ám jó hír, náluk ennél olcsóbban már kapható zokni is! Igaz, nejlon, ami könnyen szakad, de legalább logózott, és csak 110 euró (42 ezer forint) egy pár.  

5 fotó megtekintése

 

Prada

Ha stílusosan szeretnéd fogyasztani munkahelyeden az otthonról vitt menüt, esetleg nem mindegy, az erdei kirándulások során mivel étkezel, a Prada kanálgépe az, amire szükséged van. Nemcsak a divatház legolcsóbb terméke a maga 80 eurójával (31 ezer forint), de némi rozsdamentes acélba öntött praktikumot is kapunk a pénzünkért. Akinek ez nem tetszik, maradhat a selyemsálaknál, mint a következő lépcsőfokot jelentő apróságok, ám értük már 190 eurót, nagyjából 73 ezer forintot hagyunk ott a kasszánál.

3 fotó megtekintése

Versace

Menő medúzamintás cuccaink 50 eurótól, azaz kábé 19 ezer forinttól lehetnek, ennyibe kerül a legolcsóbb Versace divatholmi, nevezetesen egy tanga. (Hozzátennénk, kivettük a képből a Versace Jeanst és maradtunk a márka high fashion vonalánál). Még egy szilikon kulcstartó is drágább nála, 85 euró (jó 32 ezer forint), a selyemsálról nem is szólva, amiből akció nélkül a legolcsóbb típusok 170 euróba (65 ezer forintba) kerülnek.

3 fotó megtekintése