Trendajánló: beütött a szelíd new wave

2023. március 21.
A '80-as években virágkorát élő új hullám 2023-ra megszelídült: sokat sejtető, izgalmas, ugyanakkor kifinomult irányt vett. Divatszerkesztőnk, Balogh Viktória legújabb sorozatának első része ezt a trendet mutatja be.
trendajanlo-new-wave

A divattörténelem egyik izgalmas fejezetét a New Wave írta, ami különleges csavart vitt a keményvonalas punk szcénába. Az új trend egyszerre volt nosztalgikus, rikító és androgün. Nők és férfiak fodros ingekbe bújtak, festették a hajukat, vintage ékszereket és futurisztikus sminket viseltek. A különc stílus a zenészek öltözködésében is visszaköszönt, ahol minden megengedett volt. A zenei videók (MTV) térnyerésével a zene és a New Wave öltözködés egybeforrt, aminek egyik legendás letéteményese a The Buggles volt. A Video Killed the Radio Star című videóklipjüket 1981-ben sugározta az USA-ban az MTV, amelyben a banda nemcsak zenetörténelmi pillanatot, de divatot is teremtett. 

A nyolcvanas években fénypontját élő New Wave, vagyis az újhullámos divat 2023-ban ugyan megszelídült egy kicsit, de újból divatban van. Megőrizte nőies formáit, de egy sokkal kifinomultabb irányt vett. Az élénk színek és fényes anyagok pedig gondoskodnak róla, hogy ne olvadjunk bele a tömegbe. A trend nemcsak a Marie Claire márciusi lapszámában kapott helyett, de divatbazárunkat is az újhullámos divat alapján állítottuk össze. 

Balogh ViktóriaBalogh Viktória divatszerkesztő

Körülbelül tizenöt éve a Marie Claire-nél kezdte stylistpályafutását az akkori divatszerkesztő asszisztenseként. Elég nagy utat járt be azóta: majdnem minden hazai magazinnak dolgozott, élt egy rövid ideig külföldön is, az idei évtől pedig ő felel a nyomtatott Marie Claire divatoldalaiért. Művészettörténetet tanult, a divatban is a művészetet látja: a harmóniára törekszik és rajong a gyönyörűen kidolgozott darabokért. A Marie Claire aktuális lapszámában megjelent divatösszeállítás alapján havi divatbazárjaiban az aktuális trendekből ad ízelítőt.

 

 

 

H&M rövid felső rátétekkel
Rövid, testhezálló, puha dzsörzéfelső virágos rátétekkel, keskeny vállpánttal, felül kis, V-alakú nyílással. Bélelt.
Answear Lab tűsarkú
A textíl felsőrésszel gyártott tűsarkú cipő sarkomérete 9,5 cm.
H&M lakkbőr ballonkabát
A dupla mellrészű, lakk Vegea műbőr ballonkabát övvel inspirál, két sor fémlyukkal ellátott, behúzott csatos gallérral, belül hajtókával, hátul laza vállrátéttel készül.
Max Mara ruha
A testhezálló sztreccs viszkózruha a narancssárga és a rózsaszín kombinációjával, magasított nyakkialakítással készül.
Bottega Veneta napszemüveg
A macskaszem napszemüveg ára 324 euro.
Mango flitteres midiszoknya
Szabad esésű anyag. Midi design. Evasé modell. Magas derékmagasság. Cipzáros rögzítés az oldalán.
Reserved műbőr kézitáska
A zöldessárga műbőr retikül állítható, levehető pánttal készül, mágnessel záródik, mérete: 15 x 21 x 8 cm.
Pinko miniruha
Az egyszerű stílusú, testhet simula ruha bardot nyakkivágással készül. Belül rugalmas szilikoncsík akadályozza az elcsúszást.
Zara dupla lóhere fülbevaló
Victoria Beckham felső
Victoria Beckham hosszú ujjú póló. Sima, kötött anyag.
Lasocki körömcipő
A cipő alapanyaga bőr, a sarok magassága: 8,5 cm.