Ez a frizura tarolt a milánói divathéten

2023. március 03.
Bár a milánói divathét véget ért, hatása jó ideig kitart: a street style szekcióban a vizes hatású frizura volt a nagyon befutó, amit ma nők ezrei kopíroznak otthon.
Sara Sampaio
  • A milánói divathéten újra reflektorfénybe került a világ egyik legkönnyebben elkészíthető frizurája, a vizes hatású haj.
  • A szérummal és zselével elkészíthető technika minden hajtípusnál tökéletesen működik.
  • A fazon nemcsak az arcot emeli ki, de az ékszereinket is. 

Milánó, Párizs, London, Koppenhága: mindegy, melyik nagyváros divatheteire váltunk belépőt, biztosak lehetünk benne, hogy az utcai divat nem okoz majd csalódást, a street style show-k résztvevői ugyanis merész színekkel, játékos megoldásokkal, designer elemekkel, bátor sminkekkel és frizurákkal mutatják meg egyéniségük kreatív palettáját. Nem volt ez másképp a milánói divathéten sem, ahol megannyi szépségtrend közül a vizes haj vitte a pálmát, a legtöbb trendszetter ugyanis a zseléhez nyúlt.

„A sima hatású frizurában az a legjobb, hogy minden alkalomra és bármilyen hajtípusra tökéletes” – magyarázza Andrew Fitzsimons sztárfodrász, többek között Megan Fox, Kim és Kourtney Kardashian egyik kedvenc hajszobrásza, aki hozzáteszi, ez a stílus soha nem megy ki a divatból, köszönhető ez annak, hogy egyszerű elkészíteni, tartós, és tényleg bármelyik hajtípusnál működik.

Sara Sampaio

Sara Sampaio modell

Olivia Palermo

Olivia Palermo színész

A vizes hatású frizurák mellett szól az is, hogy azok számtalan smink mellett jól mutatnak. „A természetesen hátrasimított, hátul leengedett hajhoz tökéletes a drámai smink, amitől semmi sem tűnik túl soknak” – magyarázza Fitzsimons, és hozzáteszi, aki idegenkedik a vizes hatástól, egyszerűen csak szárítsa és fésülje mindig hátrafele a frizurát. A hátrazselézett haj kapcsán a sztárfodrász megjegyzi, hogy a konty nagy kedvence, az tartós és elegáns.

Caroline Daur

Caroline Daur divatblogger

Sophia Roe

Sophia Roe

„Kiemeli az arcvonásokat, különösen az arccsontokat” – magyarázza sztárfodrász, aki szerint akkor is érdemes a hátrasimított hajjal kísérletezni, ha látványos ékszert, mondjuk vaskos fülbevalót, ékszerszerű napszemüveget viselünk, de akkor is ez a frizura a befutó, ha semmi kedvünk a hajunkkal bíbelődni, és napközben nem akarunk azzal foglalkozni, hogy mikor esik szét.

Heart Evangelista

Heart Evangelista

Így készítsd el!

Fitzsimons elmondja, hogy a megfelelő termékekkel bárki el tudja készíteni ezt a formát, aminek első és legfontosabb lépése, hogy alulról felfelé haladva ki kell fésülni minden gubancot a hajkoronából, és csak ezt követően szabad felhordani a hajformázókat. A mesterfodrász előbb egy szérumot hord fel, majd gélt használ, amit széles fogú fésűvel oszt el egyenletesen. A kialakítást már az egyéni ízlésre bízza.

Forrás: wwd, Fotó: Getty Images