Trendajánló: a tudatosnál nincs menőbb!

2023. április 20.
Jó hír, hogy egyre nagyobb a környezettudatos divat követőinek a tábora. Divatszerkesztőnk, Balogh Viktória sorozatának második részében erre buzdít mindenkit.

A Marie Claire aktuális lapszáma a Go Green! szellemében készült, a téma kapcsán a divat világa pedig megkerülhetetlen. Aki ma igazán trendi szeretne lenni, gardróbszekrénye bővítése során is okosan, tudatosan dönt – például úgy, hogy fast fashion darabok helyett a magyar tervezők munkái között válogat. Hogy miért? Mert így sokkal kisebb lesz az ökológiai lábnyoma: ezek a termékek magyar varrónők kezei között, kis darabszámban, helyileg készülnek, tehát nem utazzák át a fél világot. Pazarlás sincs, hiszen a megmaradt anyagokat is fel szokták használni a következő kollekcióban, netán kiegészítők formájában. Ha valaki kicsit is tudatosabb szeretne lenni, lehet, hogy többet fizet, de az biztos, hogy sokat tesz a környezete védelméért – arról nem is beszélve, hogy a megjelenése sem lesz tucat. 

Balogh ViktóriaBalogh Viktória divatszerkesztő

Körülbelül tizenöt éve a Marie Claire-nél kezdte stylistpályafutását az akkori divatszerkesztő asszisztenseként. Elég nagy utat járt be azóta: majdnem minden hazai magazinnak dolgozott, élt egy rövid ideig külföldön is, az idei évtől pedig ő felel a nyomtatott Marie Claire divatoldalaiért. Művészettörténetet tanult, a divatban is a művészetet látja: a harmóniára törekszik és rajong a gyönyörűen kidolgozott darabokért. A Marie Claire aktuális lapszámában megjelent divatösszeállítás alapján havi divatbazárjaiban az aktuális trendekből ad ízelítőt.

Go Green! termékajánló

Anna Daubner Brisa Dress
Anna Amélie STUDIO TOTE XL | “EROTAS”
The Four T-shirt
Batz Pretty Day papucs
Tomcsányi KLARA trench coat \'space flowers\'
Daige GARCIA OPEN BACK SHIRT
A feső ára: €115,00
Revi Studios fülbevaló
Revi Studios fülbevaló
A fülbevaló ára: €150
Ferencz Borbala Furoshiki táska
A táska ára: € 119,00
Secondland
Secondland Mara Shirt No. 6