Az AGNESKOVACS új kollekciója önmagunk felvállalására buzdít

2023. május 07.
Nemcsak fekete és fehér a minket körülvevő világ, mégis, árnyalatokban gondolkodás helyett gyakran csak fehérben vagy feketében látunk. Az AGNESKOVACS ’BRAVE’ kollekciója azért született, hogy megmutassa a két szín közötti sok-sok árnyalatot, hogy rámutasson, nem minden fekete és fehér, amely elsőre akár annak tűnik.
Az AGNESKOVACS új kollekciója önmagunk felvállalására buzdít

Az AGNESKOVACS számára alapvetés, hogy bátran kiálljon olyan értékek mellett, mint a sokszínűség, az egyenlőség vagy az előítéletektől mentes gondolkodás. Hisz az önazonosságban, ezért magabiztosan követi saját útját és stílusát a változó trendek által dominált piacon a mai napig. A BRAVE kollekció neve utal a mindenki számára mást jelentő bátorságra. Bátorság szükséges ahhoz, hogy vállalni tudjuk különbözőségeinket, de bátorság az is, ha nem hagyjuk, hogy a szokatlannal szemben a félelem vezéreljen minket, hanem a gyerekekre jellemző kíváncsisággal fordulunk az eltérő felé. Ha érdeklődve kérdezünk és a megértésre törekszünk, mielőtt ítélkeznénk.

Az AGNESKOVACS új kollekciója önmagunk felvállalására buzdít

Szintén a bátorság, a bizalom és a nyitottság jegyében építi együtt az AGNESKOVACS-ot a márka mögött álló Kovács Ágnes tervező, és dr. Dura Mónika menedzser. A bátorságot számukra az jelentette, hogy belevágtak a közös munkába és először átpozicionálták a márkát a prémium kategóriába. Bátorság volt részükről, hogy két eltérő világ találkozott: a design és az üzleti világ, ennek a különbözősége és egyezősége a hétköznapokban. Azonban bátorságukat az azóta eltelt 8 év eredményei honorálta, és a mai napig biztosítja a márka kiegyensúlyozott fejlődését. 

A BRAVE kampány arcainak is olyan hiteles nőket kerestek, akik bátran élnek. Mást jelent a bátorság Kovács Patrícia színésznőnek, és mást jelent Wilson Luca újságírónak, de közös, hogy mindkettőjük életében meghatározó.

Az AGNESKOVACS új kollekciója önmagunk felvállalására buzdít

„A BRAVE kampány ötlete több szempontból is betalált. Először is ez a szó, rám van varrva. Elmúltam 40 éves, amikor úgy döntöttem, leszek annyira bátor, hogy magamon viselem azt a három szót, amelyek szeretném, hogy útmutatóként elkísérjenek. Valid-Kind-BRAVE, azaz igaz, kedves és bátor szeretnék lenni minden körülmények között. Önazonosnak, bátornak, előítéletektől mentesnek lenni sokszor nem könnyű. Mégis az egyetlen út csak az lehet, hogy nyitottan, szinte gyermeki nyíltsággal éljük az életünket és kíváncsiak vagyunk másokra. A félelem nélküli létezés és a másik ember elfogadása nagyon fontos számomra. Azt gondolom, hogy minden kirekesztésnek, legyen az faji, szexuális vagy vallási az az eredője, hogy attól félünk, amit nem ismerünk. Nyitottnak kell lennünk egymásra” – vallja Kovács Patrícia.

Míg Wilson Luca számára a bátorság: „…önazonosság, az a fajta őszinte merészség, hogy vállalod magad, mindenféle sallangoktól, maníroktól és énhazugságoktól mentesen. Nem csupán mások felé, elsősorban magad felé, és nem csupán a „nyertes” oldaladat, hanem azt is, amelyik kevésbé lesz népszerű, kellemes vagy simulékony. A másik fontos szó számomra a kíváncsiság. Hidakat képes teremteni, szerelmeket belobbantani, előítéleteket eloszlatni. Sok alázatra is tanít, amikor már azt hiszem, tényleg elértem a hatalmas nyitottság és odaforduló kíváncsiság állapotát, akkor szembesülök téves előfeltevéseimmel. Jó lecke ez mindig arról, hogy még mennyi minden tanulni valóm van. A butaság és az arrogancia remek ellenszere.”

A BRAVE kollekció a bátorság és a nyitottság szellemében készült, amelyek segítenek felfedezni a fekete és a fehér árnyalatait. Első pillantásra a táskák egyszínűnek tűnhetnek, feketének vagy fehérnek. Közelebbről megfigyelve ugyanakkor felfedezhetjük, hogy a középső osztásnál két eltérő felületű, de egyformán szép bőr találkozik. A homogén és a préselt minta kontrasztja utal az árnyalatokra, az átmenetre fehér és fekete között. Az idei kollekcióban a két méretű hátitáska mellett egy messenger és egy crossbody bag is készült. A kisebb kedvelt kiegészítők, a karkötő és öv mellett most egy új napellenző is készült.

29 fotó megtekintése

Fotók: Oleg Borisuk

Stylist: Kiss Márk

Haj: Kiss Ráhel

Smink: Nana Makeup