Saját meztelen testéről formázott ezüst mellvértben lépett a vörös szőnyegre Lupita Nyong’o

2023. június 12.
Hasonló mellvérteket az utóbbi években többször is láthattunk a vörös szőnyegen, Lupita Nyong’o szettje azonban a korábbiaknál realisztikusabbra sikerült.
Saját meztelen testéből formázott ezüst mellvértben lépett a vörös szőnyegre Lupita Nyong’o

Minden szem Lupita Nyong‘o-ra szegeződött a vasárnap megrendezett 2023-as Tony Awardson, amikor egy ultra-realisztikus, saját meztelen testéről formázott ezüst mellvértben lépett a vörös szőnyegre. A különleges darabot a pakisztáni tervező, Misha Japanwala készítette. Az ezüst mellvért mellé egy elegáns fekete zakót illetve nadrágot választott a színésznő, és a megjelenését csillogó De Beers ékszerekkel egészítette ki.

Saját meztelen testéből formázott ezüst mellvértben lépett a vörös szőnyegre Lupita Nyong’o

A különleges darabot a pakisztáni tervező, Misha Japanwala készítette

Nyong’o nemcsak a nyilvánvalóan feltűnő megjelenés miatt választotta a pakisztáni tervező munkáját, hanem a mögötte rejlő mélyebb jelentés miatt is. A mellvért viselését a színésznő egy „szégyentelen, testen kívüli élményként” írta le. Ahogy arról Nyong’o az Instagram-oldalán is írt, Japanwala célja, hogy megzavarja a férfitekintetet, és lázadóan ünnepelje a nőket. „Japanwala munkája a női testhez tapadó szégyen elutasításában és dekonstrukciójában gyökerezik” – írta a színésznő az Instagram-posztjában. „Művészi folyamatában az ellenállás és az ünneplés aktusaként, valamint a testünkben való szabad létezésünkhöz való ragaszkodásként valósághű és igaz felvételt készít az ember testéről… Misha, köszönöm ezt a különleges lehetőséget, hogy most pontosan itt, ebben a testben lehetek.”

 

Nem ez volt az első alkalom, hogy egy színésznő egyedi készítésű mellvértben jelent meg a vörös szőnyegen. A trendet Zendaya indította elé 2020-ban, legutóbb pedig Olivia Wilde-ot és Sydney Sweeney-t láthattuk hasonló, de talán kevésbé realisztikus darabokban.

Fotó: Getty Images