Lupita Nyong’o nem mindennapi szépségpraktikáit nekünk is érdemes megfogadnunk!

2020. november 11.
Az Oscar-díjas színésznő szépségrituáléja a minimalizmusra épül, így azok is bátran inspirálódhatnak belőle, akiket nem vonz annyira a szépségápolás világa, de mégis egy bombabiztos, gyors rutint alakítanának ki. Annyit előre elárulhatunk, hogy semmi időigényes vagy drága eleme nincs a rutinnak!

Nincs reggeli arcmosás

A legtöbb beautyguru azt mondja, hogy napi két arcmosás a minimum, Lupitának viszont éppen az ellenkezője vált be. Este alaposan, habzó tisztítóval megtisztítja az arcát, majd olajokkal táplálja, azonban az olajok hatását egész nap élvezni szeretné, ezért reggel az olajos alapra sminkel.

Olajozzunk!

„Aludj, igyál vizet, mozogj és hidratálj!” – így hangzik a színész szépségrituáléja. Mivel Lupitának száraz arca van, extra hidratálásra van szüksége, így az olajok csodás alternatívák számára. Például avokádóolajjal mossa le a sminkjét, mert az olyan lágy és kíméletes, hogy egyáltalán nem bántja az arcbőrt.

Fokhagymát a pattanásra

„Anyukám tanította, hogy tegyek fokhagymát a pattanásaimra, mert gyorsan leszárítja őket!” – mondja Nyong’o. Természetesen este keni be a pattanást fokhagymával, hogy reggelre ne maradjon szaga a lifehacknek. Érdekesen hangzik, de egy próbát mindenképpen megér!

Szépítő meditáció

Lupita nagy meditációfan, ami egyben a self-care rutinjának is az alappillérét jelenti. Ha meditációról van szó, a teljes elcsendesedést pártolja, semmiféle zenét vagy appot nem használ az elmélyedéshez. Ha követnénk ezen az úton a színészt, akkor próbáljunk először csak 2-3 perces teljes csendben meditálni, majd gyakoroljunk egyre hosszabb ideig!

Forrás: Women’s Health Fotó: Getty Images

Olvass tovább!