Pszichedelikus gombákat ölthetünk magunkra a Printa őszi-téli kollekciójával

2023. június 17.
Mesés mintákkal, japán ihletésű dizájnnal és fenntartható megoldásokkal vár ősszel a Printa AW2324 kollekciója.
Pszichedelikus gombákat ölthetünk magunkra a Printa őszi-téli kollekciójával

Még csak éppen beköszöntött a nyár, de a Printa 2023-as őszi-téli kollekcióját látván máris a szeptembert várjuk! Az előző, Creative Utility kollekció a kreativitás és funkcionalitás kérdéseit járta körbe, most pedig Majoros Zita, a Printa tervezője egy egészen más úton indult el a kollekció megformálásakor, a korábbi darabok legjobb megoldásait megőrizve.

A Printa AW2324 kollekciót játékos, már-már varázslatos hangulat és tiszta, harmonikus minimalizmus jellemzi, a két pólus találkozása pedig egy váratlan, friss egyensúlyt teremt. Japán ihletésű, kifinomult szabásvonalak, lelógó elemek találkoznak szabad, laza mintákkal, amely egyvelegnek az egyik kulcsdarab, a gombamintás ingruha a tökéletes megtestesítője.

A kollekcióban a két hagyományos kimonó mellett egy fekete és egy gombamintás ingruhát is találunk, amelyek a dizájnnak köszönhetően letisztultak, kimonószerűek, a játékos minta viszont lazít a koncepción. Ez a minta első pillantásra organikus alakzatok összességének tűnhet, de közelebbről vizsgálva egy pszichedelikus kavalkád tárul elénk. Míg a Printa AW2324 kötött darabjain geometrikus minták jelennek meg, az organikus pamuton a gombaminta dominál, amely kézzel, vízbázisú szitanyomással kerül rá a darabokra a Printa Stúdióban! A pihe-puha kötötteknek nem csak a mintája különleges, de az előállítása is: idomozott, zero waste technikával, újrahasznosított, regenerált pamutfonalból készülnek egy magyar kötödében.

Zita az ikonikus pokróckabátot – régi úttörőtábor retró pokrócaiból, upcycling technikával újrahasznosított darab – is újragondolta: duplán is újjászületett! Elkészült a pokróckabát hosszú fazonú változata és egy maxiszoknya is, ami nem csak egy érdekes, környezettudatos statement darab, de a pokrócoknak hála még a hűvösebb hónapokkal is tökéletesen kompatibilis.

Az állandó Printa Essentials kollekció is bővült klasszikus, jól kihasználható alapdarabokkal, mint például az időtlen fekete zakó, a szürke póló vagy a fekete megkötős overall. Természetesen a Printa a zero waste vonalát is továbbfejlesztette, így nagy öröm, hogy most még több darab készül fölösleges textilhulladék nélkül, ráadásul több ilyen fekete színű zw darab minőségi deadstock gyapjúszövetből készült.

Színpaletta tekintetében is izgalmas ősz előtt állunk, hiszen a népszerű Printa színek – fekete, fehér, szürke és a bézs különböző árnyalatai – mellett most vibráló fukszia, krémes zsálya is felbukkan, és még mély padlizsánszín is megjelenik a palettán.

A kiugró színek főleg kötöttek és kiegészítők formájában öltöttek testet, amivel gyerekjáték lesz a styling: ősztől már egész egyszerűen egy mintás statement sál is megmentheti az outfited az unalomtól!

28 fotó megtekintése

A teljes Printa AW2324 kollekció szeptembertől lesz elérhető a Printa webshopon és a Rumbach Sebestyén utcai offline üzletben.