Vibráló árnyalatok és játékos minták: itt a Printa őszi kollekciója

2022. szeptember 25.
A 2022-es őszi szezonra szabad kézzel rajzolt mintákkal, bátor színpalettával és lezser, kedv szerint alakítható sziluettekkel készült a Printa. Mindezt a szokásos környezetbarát megoldásokkal megvalósítva.

A kollekció egyik legkiemelkedőbb darabja a bézs-narancssárga, hosszú fodros ruha, amely lenge, bohém stílusával az indián nyár és a kora ősz legkedveltebb darabja lesz. A szezon ikonját, a ballonkabátot ezúttal királykék és drappszínben köszönthetjük, pamutvászon anyagból, facsatokkal. A rövidebb fazonok kedvelőinek egy steppelt kabátka is készült, szintén pamutvászonból, fagombokkal és újrahasznosított béléssel. Mindenki kedvence, a népszerű slouchy nadrág most újrahasznosított farmer anyagból érkezik, ezzel gazdagítva az eddigi hét különböző színű slouchy modellt. Ez egy megunhatatlan, extrakomfortos darab, ami a lezser fazonnak köszönhetően bárkin előnyösen mutat.

A kollekció színeiben hű a hagyományos Printa palettához: a fehér, a fekete és a bézs dominál, ezt a harmonikus összképet pedig két váratlan, vibráló szín töri meg: a narancssárga és a királykék. Ez a két árnyalat egymással kombinálva a legmerészebb párost alkotja, de a kollekció más darabjaival is ízlésesen mutatnak – a bézs különösen kiemeli, és érvényesülni hagyja ezt a két friss színt.

A szabad kézzel rajzolt mintákból ezúttal sem szenvedünk hiányt, két új, hangsúlyos print díszíti az egyes darabokat. Az egyik egy játékos, kontrasztos kockás minta, míg a másik egy organikus, ecsetvonásos alkotás, amelyben egy csipetnyi nosztalgia is megbújik, mivel a gyermek- és tinédzserkori füzetszéli firkákat idézi.

A zero waste szabászati technika alkalmazása is folytatódik egyes ruhák esetében, az anyagok pedig mind egytől egyig természetesek, a legtöbb tanúsítvánnyal ellátott. Ezek a minőségi textíliák nemcsak fenntarthatóbbak, de a bőröd is imádni fogja őket! Ami a mintákat illeti: az összes kézzel, vízbázisú szitanyomással készül a Printa Műhelyben.

71 fotó megtekintése

A Printa őszi kollekcióját megtalálod a webshopon és a Rumbach Sebestyén utcai üzletben.

Olvass tovább!