5 öltözködési trükk, amivel azonnal dúsgazdagnak tűnhetünk

2023. július 13.
Néhány ügyes trükk elég hozzá, hogy – látványra legalábbis – sokat érő szettet és így dúsgazdag külsőt varázsoljunk magunknak – mutatjuk a milliomosok öltözködési titkait.

Nem véletlen, hogy általában már az öltözködésük alapján meg tudjuk állapítani, ha valaki tehetősebb – sőt, leginkább azt, ha már régóta gazdag, vagyis „old money”” családból származik. Az igazán sokat érő, elegáns szettek ugyanis nem annyira az újgazdagokra, mint ezekre a régi, nagy nevű családokra jellemzőek: tőlük érdemes ellesni néhány öltözködési tippet. 

1. Klasszikus alapdarabok

Az „old money” lookhoz muszáj, hogy legyen a gardróbunkban néhány egyszínű, egyszerű, de jó szabású garbó és blézer, ezek kombinációjából ugyanis egyszerűen tudunk laza, mégis sikkes outfiteket kreálni. További hasznos divattipp, hogy a színek tekintetében is érdemes lehet a klasszikusokhoz nyúlni és visszafogottságra törekedni: a fekete, a sötétkék, a bézs és a teveszín mind-mind jó választás lehet.

2. Dizájner, de csak csendben

Természetes, hogy a gazdagok vásárolnak dizájner holmikat. Ami fontos azonban, hogy – az újgazdagokkal ellentétben – az igazán kifinomult személyek nem az ordító logókat és feltűnősködő feliratokat választják, hanem azokat a darabokat, amikről csak a szakértők, a „bennfentesek” tudják, mennyit is érnek valójában. Fontos tehát, hogy bármennyire is csábítónak tűnhet venni valami kamu holmit, amin óriási hamisított Dior, Chanel vagy Gucci logó virít, ezzel nem fogjuk elérni a célunkat.

3. Újrahasznosítás és átalakítás 

A gazdagok nagyon is tisztában vannak a pénz értékével (épp ezért van pénzük), vagyis nem halmozzák és dobálják ki azonnal a ruháikat. Klasszikus, időtálló darabokba fektetnek, amiket sokáig tudnak hordani, és egyáltalán nem pironkodnak miatta, ha már láttak rajtuk egy bizonyos outfitet. Vagyis nem ciki egymás után többször is megjelenni ugyanazokban a szettekben, viseljük őket büszkén – szükség szerint egy kis átalakítás, újrahasznosítás után. Szintén fontos, hogy épp ezért ne kövessük az aktuális trendeket – maradjunk az örökzöld daraboknál!

4. Statement darabok az outfitben

A kifinomult, elegáns és igazán gazdagságról árulkodó szettek gyakran tartalmaznak valamilyen látványos – bár többnyire nem túl sok hasznos funkcióval bíró – statement-darabot. Ezek a rafinált kiegészítők, legyen szó óriási napszemüvegről, elegáns kesztyűről vagy valamilyen különleges hajékszerről, megmutatják, hogy viselőjük tudatosan nyúl a saját stílusához és hogy tudja, mit csinál, amikor divatról van szó.

5. Sokat érő anyagok

Nem kell persze valódi bársonyt, kasmírt vagy selymet hordanunk – bár ha lehetőségünk van rá, érdemes minőségi anyagokba invesztálni –, de ha gazdag külsőre vágynánk, mindenképpen ügyeljünk rá, hogy minőségi(nek tűnő) anyagokat viseljünk. Egy laza esésű, egyszínű selyemblúz, télen egy puha, nem fényes kötött garbó tökéletes választás lehet, hiszen ezek egytől-egyig tehetős viselőről árulkodnak.

Forrás: DailyMail Fotó: Getty Images