Rév Marcell rendezte a Gucci új reklámfiljét Billie Eilish főszereplésével

2023. október 31.
Nem ez az első alkalom, hogy a nemzetközileg elismert magyar operatőr világsztárokkal dolgozik együtt.
Rév Marcell rendezte a Gucci új reklámfiljét Billie Eilish főszereplésével

Az Emmy-díjas Rév Marcell rendezte a Gucci-ház új kampányfilmjét Billie Eilishsal a főszerepben, ugyanis a 21 éves amerikai énekesnő a reklámarca a divatház új, 75 százalékban növényi eredetű nyersanyagokból készült, állatmentes táskakollekciójának. Az idén nyáron a Sziget Fesztiválon is fellépő sztár számára nagyon fontos a környezetvédelem, a divatház pedig kimondottan elkötelezett a fenntarthatóság iránt. A Gucci 2021 júniusában mutatta be a sajátkezűleg kifejlesztett Demetra nevű, állati eredetű termékektől mentes, megújuló bioalapú forrásokból készült anyagot.  

Rév Marcellt az Eufória című HBO-sorozatban nyújtott operatőri munkájáért tüntették ki Emmy-díjjal tavaly szeptemberben, de már egy évvel korábban is jelölték az elismerésre. A magyar operatőr 2022-ben az amerikai Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (ATAS) díját is átvehette a széria második évadának The Theater And Its Double című epizódjában végzett munkájáért az egykamerás, egyórás sorozat operatőri kategóriában.

A nemzetközileg elismert művész dolgozott Miley Cyrus Flowers című dalának klipjén és ő rögzítette Beyoncé Oscar-nyitányát is, valamint ő volt az operatőre Enyedi Ildikó A feleségem története című új filmjének.

Fotó: Getty Images