Drogdílert alakított, de a valóságban is voltak gondjai a szerrel – 25 évesen meghalt az Eufória sztárja

2023. augusztus 01.
Az utcán fedezték fel, aztán rövidesen a világ egyik legnépszerűbb sorozatának sztárja lett. Angus Cloud karaktere, a nehéz sorsú, de jószívű drogdíler sokak kedvencévé vált, a sors kegyetlen iróniája, hogy most a valóságban túladagolás végezhetett vele.

25 évesen életét vesztette Angus Cloud, akinek legismertebb szerepe az Eufória Fezcójának megformálása volt. A TMZ által megszerzett 911 hívás szerint a sztár édesanyja túladagolásra hivatkozva hívta a segélyvonalat, mikor hétfő reggel eszméletlenül találta fiát. A hívás 11.30-kor történt, ekkor a hangfelvétel szerint Cloud édesanyja már nem találta fia pulzusát. Az oaklandi rendőrség a helyszínen halottnak nyilvánította a 25 éves sztárt.

Bár a tragédia körül egyelőre még sok az ismeretlen részlet, a PageSix forrásai kiemelték, hogy Cloud egy ideje már szuicid gondolatokkal küzdött édesapja halálát követően. A férfi azért is tért vissza oaklandi családi otthonába, hogy szerettei mellett próbálja feldolgozni a gyászt.

Angus Cloud a népszerű tinisorozat drogdílereként vált ismertté. Fezco, a nehéz sorsú, érzékeny karakter a sorozat legutóbbi évadában kifejezetten központi figurává vált, aki üzelmei kapcsán keveredett tragédiába. Cloud eredetileg nem készült színészi pályára, bár drámafókuszú gimnáziumba járt, ő inkább a színfalak mögött képzelte a jövőjét. 2019-ben lépett oda hozzá egy castingügynök New Yorkban – akkor a fiú azt hitte, csak át akarják verni. Az ügynök egy meghallgatásra invitálta, de először nem árulta el, mi lenne a produkció: később derült ki, hogy az Eufóriáról van szó.

Az egyszerű deszkás srác

Angus Cloud az Oakland School For the Arts középiskolában végzett – érdekes módon oda járt a sorozat főhőse, Zendaya is, bár egy interjúban Cloud azt mondta, akkor még nem igazán ismerték egymást. A gimnázium elvégzése után a fiú New Yorkba költözött, ahol egy brooklyni csirkét és gofrit kínáló gyorsétteremben dolgozott. Egy interjúban azt is elárulta, hogy a színészkedés előtt imádott deszkázni, de ezzel a szenvedélyével később már nem igazán volt ideje foglalkozni. Szinte minden megnyilvánulásából kiderült, hogy a sorozat berobbanásával sem sikerült megbarátkoznia a hírnévvel – többször is elárulta, hogy néha kitalált válaszokat ad az interjúkérdésekre, hogy érdekesebbnek tűnjön, miközben azt is bevallotta, hogy hiányzik neki a „normális” élete. „Már nem lehetek egy átlagos ember, akivel senki nem törődik” – mondta a Highsnobietynek. „Mindenki érdekes, nem érzem magam különlegesebbnek a többi embernél. Senkinél nem vagyok több. Ezért is furcsa, hogy úgy kezelnek, mintha olyan nagyon fontos lennék.”

Azonosult karakterével

Angus Cloud már korábban is beszélt róla, hogy voltak tapasztalatai a szerhasználattal és a függőséggel. Áprilisban Cloud egykori managere, Diomi Cordero azt állította, hogy a férfi rászokott a receptre kapható opiátokra, és már akkor újra kellett éleszteni túladagolás miatt. Bár Fezco karaktere szélsőséges figura volt, aki bűnözésbe született és drogdílerként próbált boldogulni, Cloud maga is elmondta, hogy ismeri a szerhasználattal kapcsolatos mélységeket.

Hétfőn az Eufória hivatalos oldala is búcsúzott a színésztől, de kollégái és más színészek is folyamatosan osztják meg a színészről készült fotókat.

Forrás: PageSix Fotó: Getty Images