Ezek voltak a leglátványosabb pucérruhák az Oscar-gálák történetében

2024. február 23.
Az Orscar-gála vörös szőnyegén egyre többször tűnnek fel rafinált szabású pucérruhák. Az alábbiakban összegyűjtöttük a kedvenceinket.
Pucérruha Oscar
  • Az elmúlt években a pucérruhák meghódították a vörös szőnyeget.
  • A sztárok az olyan rangos eseményekre is egyre gyakrabban választanak áttetsző ruhákat, mint amilyen az Oscar-gála.
  • Összegyűjtöttük a kedvenc pucérruháinkat az Oscar történetéből.

Bár a pucérruhák néhány évvel ezelőtt törtek be igazán a köztudatba, és azóta gyakorlatilag nincs olyan vörös szőnyeges eseményen, ahol ne köszönnének vissza – valójában már hosszú évtizedek óta a divat részét képezik. Marilyn Monroe, Cher vagy éppen Jane Birkin is azon sztárok közé tartoztak, akik a 20. század közepétől kezdve rendre megmutatták csodás alakjukat egy-egy áttetsző ruhadarabban a  nagyközönség előtt.

Természetesen az Oscar-gála sem volt kivétel – Hollywood legrangosabb vörös szőnyeges eseményén is rendre feltűnnek sokat mutató pucérruhába öltözött sztárok. Az alábbiakban összeszedtük a leglátványosabb pucérruhákat az Oscar-gálák történetéből.

 

Barbra Streisand pucérruhája az 1969-es Ocar-gálán

Különleges pucérruhát viselt Barbra Streisand az 1969-es Oscar-gálán

Különleges pucérruhát viselt Barbra Streisand az 1969-es Oscar-gálán

Barbra Streisand 1969-es Oscar-gálán viselt pucérruhája a bizonyíték, hogy a hírességek sosem voltak szégyenlősek. Streisand ruháját Arnold Scaasi tervezte, mi pedig imádjuk a szett túlméretezett fehér gallérját, illetve a mandzsettáját, amelyek extra hangsúlyossá tették az összeállítást. Barbara Streisand ebben a nem mindennapi darabban vehette át a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat.  

Cameron Diaz pucérruhája a 2000-es Oscar-gálán

Csipkés pucérruhában vonult Cameron Diaz a 2000-es Oscar-gálán

Csipkés pucérruhában vonult Cameron Diaz a 2000-es Oscar-gálán

Cameron Diaz egy Versace csipke pucérruhában mutatta meg tökéletes alakját a 2000-es Oscar-gálán. A színésznő outfitje akkoriban nagy feltűnést keltett.

Gwyneth Paltrow pucérruhája a 2002-es Oscar-gálán

A 2002-es Ocar-gálán Gwyneth Paltrow pucérruhájának a felső része volt átlátszó

A 2002-es Ocar-gálán Gwyneth Paltrow pucérruhájának a felső része volt átlátszó

Két évvel azután, hogy ikonikus rózsaszín Ralph Lauren ruhájában mindenkit elvarázsolt, 2002-ben Gwyneth Paltrow gondolt egy merészet, és egy felül teljesen áttetsző Alexander McQueen pucérruhában vonult végig az Oscar vörös szőnyegén. A színésznő később úgy nyilatkozott, hogy „lehet, melltartót kellett volna viselnie a ruha alatt”.

Halle Berry pucérruhéja a 2002-es Oscar-gálán

Fantasztikusan festett a pucérruhájában Halle Berry

Fantasztikusan festett a pucérruhájában Halle Berry

Halle Berry szintén a 2002-es Oscar-gálán tette le a voksát egy Elie Saab pucérruha mellett. A félig áttetsző virágos applikációkkal díszített hálós mídert  egy mélyvörös, aszimmetrikus taftszoknya egészítette ki.  Berry fantasztikusan nézett ki, ráadásul a legjobb színésznőnek járó  aranyszobrocskát is hazavihette – és ezzel ő lett az első fekete színésznő, aki ebben a kategóriában díjat nyert.

Irina Shayk pucérruhája a 2015-ös Oscar afterpartiján

Kristályokkal volt kirakva Irina Shayk pucérruhája az Oscar-gálán

Kristályokkal volt kirakva Irina Shayk pucérruhája az Oscar-gálán

Irina Shayk az Atelier Verscae 2015 tavasz/nyári kollekciójából választott egy különleges, kristályokkal díszített puccérruhát az Oscar-gála hivatalos afterpartijára 2015-ben. Ebben a különleges outfitben a modell azonnal a figyelem középpontjába került. 

Ciara pucérruhája a 2023-as Oscar afterpartiján

Gyakorlatilag meztelen volt a pucérruhájában Ciara

Gyakorlatilag meztelen volt a pucérruhájában Ciara

Ciaránál senki nem volt meztelenebb a 2023-as Oscar gála afterpartiján. Az énekesnő a Dundas 2023-as őszi/téli kollekciójából választotta ki magának ezt a pucérruhát, amit egy fekete operakesztyűvel, hosszú fülbevalóval és Santoni fekete platformszandállal egészített ki.

Fotó: Getty Images