Királynői ragyogás, klasszikus elegancia – Válogatás Amal Clooney legszebb ruháiból

2024. július 31.
Amal Clooney nem csak jogászként ér el sikereket, a divat világában is folyamatosan jól szerepel kiváló ízléssel megválasztott ruháiban.
Amal Clooney divat

Amal Clooney 1978. február 3-án született, Amal Alamuddin néven a libanoni Bejrútban. Kétéves volt, mikor a libanoni polgárháború elől menekülve családjával Angliába költöztek. A kis Amal libanoni-brit kettős állampolgárként nőtt fel, folyékonyan beszél arabul, angolul és franciául is. 

Édesanyja, Baria politikai újságíró, az al-Hayat szaúdi újság főszerkesztője volt, így Amal Clooney előtt egész életében volt egy erős női példakép. A kislány kiváló eredményekkel végezte az általános és középiskolát, és végül Oxfordban folytatta felsőfokú tanulmányait. 

Amal Clooney elismert emberjogi szakértő, de a divatban is jártas

Amal Clooney elismert emberjogi szakértő, de a divatban is jártas

Az előképzés után Amalt felvették a New York-i Egyetem jogi karára, ahol szintén kitüntetésben részesült kivételes teljesítményéért. Jogi diplomája megszerzése után olyan embereket képviselt, mint a Wikileakset alapító Julian Assange, a korábbi ukrán miniszterelnök, Julija Timosenko, vagy a például a korábbi maldív miniszterelnök, Mohamed Nasheed.

A szélesebb közönség akkor ismerte meg igazán Amal Clooney-t, mikor egy év randizás után feleségül ment George Clooney-hoz, akivel azóta is boldogságban élnek. Közösen nevelik 2017-ben született ikreiket, Ellát és Alexandert. Ezenkívül Amal Clooney és férje jogvédő szervezetet hoztak létre és rengeteget jótékonykodnak.

A fentieken kívül Amal Clooney mindig tévedhetetlen érzékkel választ ruhákat, megjelenése mindig lélegzetelállító. Ezért hoztunk egy gyűjteményt a legszebb ruháiból mára.

Amal Clooney legjobb divatpillanatai

1. A vibráló sárga

Még 2023-ban jelent meg Amal Clooney ebben az élénksárga ruhában. Az Atelier Versace darab csodásan mutatott bronzos bőrén.

Amal Clooney ragyogott divatos, élénksárga ruhájában

Amal Clooney ragyogott divatos, élénksárga ruhájában

2. Az arany istennő

A londoni Royal Albert Hallban tartott The Fashion Awardsra szintén Versacét választott Amal Clooney. A csodás, arany flitterekkel borított ruhában egy tűzből feltámadó főnixmadár benyomását kelti.

Amal Clooney arany istennőként ragyog divatos ruhájában

Amal Clooney arany istennőként ragyog divatos ruhájában

3. A sikkes kezeslábas

A mindig divatos Amal Clooney egy félvállas sötétkék overallt választott erre a jótékonysági eseményre. A mesés Stella McCartney ruhához adott állatmintás kézitáska extra vagányságot vitt a szettbe, mi imádjuk!

Amal Clooney divatos kezeslábasban

Amal Clooney divatos kezeslábasban

4. A klasszikus pöttyös

A Vogue fotózására egy klasszikus, pöttyös mintás Johanna Ortiz ruhát vett fel Amal Clooney. A lágyan vállra omló hajjal és a légies ruhával az ügyvédnő a könnyed elegancia élő megtestesítője.

5. A szövetkabátok királynője

Van-e klasszikusabb viselet a hidegben, mint egy szövetkabát? Amal Clooney-t is gyakran látni ebben az ikonikus ruhadarabban hivatalos rendezvényekre igyekezvén. 

Az egyik kedvencünk ez a babakék darab, amit még egyedibbé tesz a prémes gallér és az alatta lévő leopárdmintás ruha visszafogottan szexivé teszi ezt a szettet.

Forrás: etonline.com     Fotó: Getty Images