Egészségesebbek lehetünk, ha ellessük Amal Clooney reggelijéből ezt a zöldséget

2024. január 09.
Amal Clooney nem csak saját maga, hanem ikerlányai miatt is odafigyel az étrendjére. A híres emberi jogi ügyvéd már a reggelt igyekszik minél több tápanyaggal indítani. Azonban ezt a szuperélelmiszert érdemes ellesnünk nekünk is tőle a nap első étkezéséhez, hogy egészségesebbek legyünk.
Amal Clooney reggeli tengeri alga
  • Az ázsiai konyhában gyakran használt szuperélelmiszer kihagyhatatlan Amal Clooney reggelijéből.
  • Nem csak az egészségünkre van jó hatással a tengeri alga, de a bőrünk is sokkal szebb és ragyogóbb lesz tőle.
  • A tápanyagszakértők szerint nemcsak egészséges, hanem fenntartható élelmiszer is a tengeri alga.

Amal Clooney tudja jól, hogy egy kétgyerekes anyukának muszáj egészségesen étkeznie. Ő például sosem hagyná ki a reggelijéből az Európában is egyre népszerűbb szuperélelmiszert, a tengeri algát

A tengeri alga nem csak azért szuperélelmiszer, mert roppant magas a tápanyagtartalma és a napi rostbevitelhez is jelentősen hozzájárul. Fenntartható és környezetbarát élelmiszernek is számít.

Miért jó reggeli a tengeri alga?

Több ázsiai ország konyhája is előszeretettel használja a tengeri algát, ami igazi szuperélelmiszer. Gondoljunk csak a szusira. Számos előnyös tulajdonsága van, ami miatt a dietetikusok is előszeretettel ajánlják a tengeri algát:

  1. Élelmi rostban gazdag
  2. Nagy mennyiségben tartalmaz vasat, magnéziumot, kalciumot
  3. Fehérjében gazdag
  4. Teljes értékű élelmiszer, mivel több tápanyagcsoportból is nagy mennyiségben tartalmaz értékes összetevőket

Nem meglepő ezek után, hogy Amal Clooney is mindennap beiktatja az étrendjébe a tengeri algát, túlnyomórészt a reggelijével. A dietetikus szerint is jó módszer ez, mivel a tengeri alga glikémiás indexe alacsony, így nem okoz reggel-délelőtt jelentős vércukorszint-ingadozást. Emiatt a nap folyamán energikusabbak és produktívabbak lehetünk.

Hogyan fogyasszuk a tengeri algát reggelire?

A tengeri alga teljes értékű szuperélelmiszer, ami tökéletes kiegészítője lehet a reggelinek a dietetikus szerint

A tengeri alga teljes értékű szuperélelmiszer, ami tökéletes kiegészítője lehet a reggelinek a dietetikus szerint

A dietetikus azt javasolja, hogy Amal Clooney-hoz hasonlóan a tengeri algát akár a szendvicsünkben zöldségként, de turmixok összetevőjeként, vagy éppen chips helyett sós rágcsálnivalóként is beilleszthetjük a reggelinkbe, étkezéseinkbe. 

A tengeri alga jótékony hatása nem csak abban érvényesül, hogy egészségesebbek leszünk. A rengeteg tápanyag miatt a bőrünk is ragyogóbbá válik, javul a pajzsmirigyműködésünk, csökken a krónikus gyulladás a szervezetünkben.

Forrás: Marie Claire Greece, fotó: Getty Images, Unsplash