Íme néhány lélegzetelállító darab Simone Biles extravagáns ruhatárából

2024. augusztus 01.
Az amerikaiak sztártornásza már be is gyűjtött egy aranyérmet a párizsi olimpián, mi pedig ennek apropóján kiemelünk néhányat a legcsillogóbb szettjei közül – amelyek között akad jó pár.
Simone Biles ruhái
  • Az amerikaiak nemzeti kincse imádja a csillogást: több dresszét és ruháját Swarovski kristályok díszítették.
  • Simone Biles szettjeiben gyakran visszaköszön valamilyen formában az USA zászlaja.
  • Az olimpikonnak határozott ízlése van, így az ő véleménye is mérvadó a versenyek dresszeit készítő cég számára.

Simone Biles amerikai tornász két dologról ismert. Az egyik a dominanciája a tornasportban, amióta a 2016-os riói olimpia egyik legnagyobb sztárja és a legtöbbet díjazott tornásza lett, idén pedig csapatban aranyat szerzett; a másik pedig a csillogás iránti megszállott szeretete. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

ESPN (@espn) által megosztott bejegyzés

A mindössze 27 éves Bilest, akinek a párizsi a harmadik olimpiája, már 37 érmet – hét olimpiai és 30 bajnoki érmet – gyűjtött össze, és széles körben minden idők legnagyobb tornászának tartják. Korunk egyik legnagyobb sportolója olyan gyakorlatokat tökéletesített, amelyek látszólag ellentmondanak a fizikának, és fiatal kora ellenére már öt új mozdulatot neveztek el róla – nem túlzás, hogy már most igazi élő legenda.

Simone Biles minden szettet könnyen a saját képére formál egy maroknyi kristály segítségével. Ebben komoly partnere a GK Elite Sportswear cég, amely a sportolók mezeiért felel, és természetesen nyitottak Biles saját elképzeléseire a ruhák tervezése és kivitelezése során. A sportoló ízlésére és megjelenésére jellemző a csillogás, a színek kavalkádja, az extravagancia – a versenyeken és azokon kívül is.

1. A legdrágább olimpiai viselet

A 2024-es párizsi olimpiára az USA csapatát ismét a GK Elite Sportswear öltöztette. A dresszekre hivatalosan is úgy hivatkoztak, mint a legdrágább viselet a verseny történetében. Az edzésre, a versenyre és az éremátadó ünnepségekre készült különböző ruhadarabok mindegyikét több mint 6000 Swarovski kristály borítja, és állítólag több mint 3000 dollárt érnek.

Simone Biles július 28-án a párizsi olimpián, ahol csapatban is tarolt

Simone Biles július 28-án a párizsi olimpián, ahol csapatban is tarolt

2. 40 kilónyi pompa

A 2021-es „In America: A Lexicon of Fashion” tematikájú Met-gálára Biles egy majd’ 40 kilós ruhában érkezett. A Beckett Fogg és Piotrek Panszczyk által tervezett ruhát az éjszakai égbolt ihlette, és egy fekete, csillagmintás kristályokkal kirakott bodyból állt, amelyet Biles egy súlyos, ezüst és fehér gyöngyökkel díszített, ezüstszínű szoknya alatt viselt. A ruha 5 181 méternyi Swarovski kristály felhasználásával készült, és közel 7000 munkaórát vett igénybe.

Simone Biles 2021-ben a Met Gálán

Simone Biles 2021-ben a Met-gálán

3. Meglepően visszafogott elegancia

2021 szeptemberében Biles a műsorvezetésbe is belekóstolt az MTV VMA-n, és ezúttal nem a csillogást, hanem egy elegáns, szabott, pasztellrózsaszínű ruhát választott aszimmetrikus nyakkivágással. Visszafogottságával és letisztultságával ez a ruha eltért a szokásos stílusától.

Simone Biles New Yorkban, a 2021-es MTV Video Music Awards-on új szerepben is kipróbálta magát

Simone Biles New Yorkban, a 2021-es MTV Video Music Awardson új szerepben is kipróbálta magát

4. A mélyponton is ragyogóan

A 2020-as tokiói olimpia nehéz volt Simone Biles számára, akinek több versenyszámtól is vissza kellett vonulnia a tornász berkekben twisties-nek nevezett állapot miatt, amely miatt nem tudják felmérni a térlátást. A tervezettnél kevesebb szereplése alkalmával azonban Biles egy strasszkövekkel kirakott piros-fehér-kék dresszben tündökölt.

A tokiói olimpia idején Biles mentális egészsége érdekében lépett vissza több versenyszámtól

A tokiói olimpia idején Biles mentális egészsége érdekében lépett vissza több versenyszámtól

5. A nagy visszatérés

Ha a tokiói olimpia volt Biles pályafutásának mélypontja, akkor a 2023-as amerikai országos bajnokságot tekinthetjük a comeback-turnéjának. Bilesnek időre volt szüksége, hogy felépüljön abból a traumából, amit ő maga és több száz másik tornász szenvedett el az amerikai csapat orvosától, aki több száz fiatal lányt zaklatott szexuálisan, és akit később 60 év börtönbüntetésre ítéltek. 2023-ban azonban visszatért legjobb formájához, és elképesztő, 3,9 ponttal megelőzve legnagyobb riválisát, aratott a versenyen. Az országos bajnokságon is több különböző csillogó dresszt viselt, az alábbi képen egy mellkasnál kivágott és természetesen megannyi kristállyal kiegészített lila darabban pompázik.

2023-ban Simone Biles már újra a legjobb formáját hozta

2023-ban Simone Biles már újra a legjobb formáját hozta

6. Az igazi Wonder Woman

A The Gold Over America Tour – egy 2021 és 2022 között zajló, számos amerikai csúcstornászt felvonultató utazó tornászparádé – egyik számában Biles Wonder Womannek öltözött, ami a sportágra gyakorolt hatását tekintve több mint testhezálló szerep.

Aligha létezik hitelesebb Wonder Woman Simon Biles-nál

Aligha létezik hitelesebb Wonder Woman Simon Bilesnál

Forrás: thenationalnews.com, fotók: Getty Images