Zöldségcunami a quiche-ben

2013. október 09.
Szereted a zöldségeket, de valamilyen elegáns, tésztás verzióban fogyasztanád őket? Akkor a sokzöldséges quiche-t Ízbolygó tálalásában neked találtuk ki!

Sokzöldséges quiche

Hozzávalók

Omlós tészta:

30 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tk só
2-3 ek hideg víz

Töltelék:

4 ek olívaolaj
1 csokor újhagyma
1 piros színű paprika
1 cukkini
8 koktélparadicsom
2 dl tejszín
3 tojás
10 dkg cheddar sajt
Sütőpapír
Száraz bab

Elkészítés:

A lisztet a hideg vajjal és a sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadunk 2-3 ek hideg vizet és összeállítjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és 1 órára behűtjük.

A zöldségeket megmossuk. Az újhagyma szárát levágjuk, majd a fehér részt felkarikázzuk. A cukkini szárvégeit levágjuk és lereszeljük. A piros paprikát kicsumázzuk, vékony csíkokra majd kockákra vágjuk a húsát. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, ha kicsit megpirult, a reszelt cukkinit és megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kivajazott kerámia formába igazítjuk és villával megböködjük. Sütőpapírral lefedjük, fél kg szárazbabot borítunk rá és 180 fokos sütőben 20 perc alatt elősütjük. A száraz babot később is tudjuk használni, érdemes egy dobozban eltenni.

A párolt zöldséghez adjuk a felvert tojásokat és a tejszínt, a tésztára öntjük, a sajtot ráreszeljük és 180 fokon 40 perc alatt pirosra sütjük. Langyosan tálaljuk.

Sok sikert, jó étvágyat hozzá, és amennyiben elkészítitek a receptet, reméljük egy szeletet mi is kapunk belőle fotó formájában!