Nincs több kifogás: mozgásra fel!

2014. február 05.
A mozgás jó, mert felszabadít, segít az egészséged megőrzésében és jobb kedvre derít. Ne keress tovább semmilyen ürügyet, hogy miért is nem sportolsz, hanem próbáld meg más szemszögből nézni a dolgokat. Hogyan? Segítünk! Összegyűjtöttük a leggyakoribb kifogásokat és a legjobb megoldásokat.

Munkamániás vagyok!
Felejtsd el, hogy akkor akarsz aerobikozni, amikor este 8-kor hazaérsz a munkából, semmi értelme. Nagyobb a valószínűsége, hogy fáradtságra hivatkozva elnapolod az egészet. Inkább időzítsd a mozgást reggelre, hogy frissen és üdén indulj dolgozni. Ha aerobicozni nincs kedved, menj gyalog vagy akár még télen is biciklivel munkába, hidd el, az irodában is kreatívabb leszel, ha beiktatod a reggeli mozgást. Arról nem is beszélve, hogy nem kell küszködnöd a csúnya pluszkilókkal. A kollégáid is biztosan észreveszik majd a változást, és néhány bók sosem árt…

Vakációzom!
Mozogni bárhol tudsz, még a Bahamákon is. Ha tél idején a trópusokon lógatod a lábad, felfedezheted a korai órákban a kihalt tengerpartot, ráadásul akkor még nincs 40 fok. Fuss kicsit, szívd magadba a sós víz illatát! Ha a hegyekben kirándulsz, ne busszal vitesd fel magad a hegytetőre, hanem túrázz egy nagyot, hidd el, felejthetetlen élmény! Ha nálad nem opciós a síelés, keress más téli sportot magadnak: szánkózz, korcsolyázz, de a téli nordic walkingot is kipróbálhatod. Ne legyél lusta, csak azért mert fagyos is az idő odakinn.

Szingli vagyok, és szomorú!
Nehogy azt mondd, hogy te is olyan síró, csokit majszoló típus vagy, aki az ágyban gubbaszt szakítás után! Pattanj ki a takaró alól, és rázd fel magad, fitten és csinosan könnyebben találsz magadnak új szerelmet. Legyen egy új időszak kezdete ez, sportolás szempontjából is: próbálj ki olyan dolgokat, amiket eddig még sosem. Bokszolhatsz vagy társas táncolhatsz is, a lényeg, hogy olyan mozgást végezz, amely felpörgeti a pulzusod. Ezáltal ugyanis endorfinok szabadulnak fel a szervezetedben, és jobb lesz a kedved, miközben az egészségedért is teszel. Ha nem akarsz zsákolni vagy súlyokat emelgetni, járj el jógázni. A jógának is rengeteg jótékony hatása van, hajlékonyabb és kiegyensúlyozottabb is leszel tőle. Talán épp ott találkozol majd valakivel.

Le vagyok égve!
Egy ugrókötél körülbelül ötszáz forint, sportcipőd pedig biztosan van. Nincs? Válogass össze néhány gyakorlatot a netről, és végezd otthon őket! Járj el ingyenes táncos estekre, és rázd le a felesleget és a stresszt! Látod, mennyi lehetőséged van? A pénz hiánya nem lehet kifogás a mozgás kerülésére, nem kell exkluzív és méregdrága kondi bérlet ahhoz, hogy formában tartsd magad. Vedd elő a találékonyságod, és tegyél az egészségedért – megéri.