VinCE: hírességek borai és rengeteg pezsgő

2014. február 27.
Széll Tamás, az eddigi legsikeresebb hazai Bocuse d’Or döntős felkészüléséről mutatnak be filmet március 2-án a VinCE Budapest Wine Show-n. A gasztrovasárnap délutáni előadásain chefek és cukrászok próbálják ki magukat az étel-bor párosításban, a legizgalmasabb fogásokat a közönség szavazhatja meg. E mellett hírességek boraival és a vörös szőnyegen vonuló sztárok kedvenc pezsgőjével is koccinthatnak, akik az Oscar-díjátadó napján a rendezvényre látogatnak.

A szervezők nemcsak a rendezvény közönségének kívánságait vették figyelembe az V. VinCE Budapest hangsúlyosabb kulináris programjaival, de az ideérkező több mint száz nemzetközi szakértő figyelmét is szeretnék felhívni rá, hogy a hazai borok mellett a gasztronómia miatt is érdemes Budapestre látogatni és hírét vinni országunk finomságainak.

Az egymást követő előadásokon főételek és desszertek készülnek sorra, természetesen borokkal párosítva, amelyek közül a közönség szavazhatja majd meg kedvencét. Március 2-án vasárnap délután elsőként a Miele chefje, Kiss Sándor készít fürjmellet és mahimahi halat hazai borok mellé, majd cukrászok mérik majd össze tudásukat a VinCE Budapest közönsége előtt. A gasztrovasárnapon a chefek Oscarjaként ismert Bocuse d’Or hazai döntőse, Széll Tamás is főszerepet játszik. A bálteremben vetítik majd a felkészülését bemutató filmet, amelyet Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or szövetség elnöke indít. Széll Tamás pedig elkészíti a híres újragondolt gulyást, amely mellé három bort kóstolhatnak a résztvevők.

A pezsgő hangulatot reggel a Champagne Alfred Gratien borásza alapozza meg, többek között azokat a tételeket bemutatva, amelyek három ötcsillagos értékelést kaptak a VinCE Magazin tesztelőitől. Később az Oscar-gála jegyében rendezett mesterkurzuson világsztárok borai kerülnek a poharakba, mint a Jolie-Pitt páros rozéja vagy Sofia Coppola, a rendezőnő pezsgője.

De koccinthatnak a borkedvelők a filmművészet champagne-aként ismert Moët & Chandonnal is, amelyet a teltházas szombati előadás mellett délutánonként kínálnak majd a Zwack Izabella Borkereskedés standjánál. A ház több mint két évtizede a Golden Globe hivatalos partnere és olyan szuperprodukciókban is feltűnt, mint A nagy Gatsby. A film főszereplője, Leonardo DiCaprio legfrissebb Arany Glóbusza után az Oscar-díjra is jelölést kapott, amelyről éppen aznap éjjel dönt majd az Akadémia.

A film- és champagne-rajongóknak a délutáni Kazinczy Boraukció szintén izgalmas programnak ígérkezik, itt akár a Moët & Chandon 1947-es évjáratú vagy a kivételes ritkaságnak számító 1999-es Esprit du Siécle tételére is licitálhatnak. Utóbbiból mindössze 323 magnum palack készült, a gyűjtők kincsét a 20. század leghíresebb évjárataiból házasították.