Megérkezett az újabb gasztrokedvenc a cronut után

2014. március 18. |

Dominique Ansel, a cronut megalkotója újabb hibrid desszerttel állt elő: itt a világ első kekszpohárkába töltött tejes „süti shotja", azaz a Chocolate Chip Cookie Milk Shots.

Bizonyára mindenki emlékszik még a tavalyi év nagy durranására, a cronutra, ami a fánk és a croissant különös házasításából született, méghozzá eléggé megosztó végeredménnyel. A New York-i cukrászmester ezúttal olyan édességgel állt elő, amivel, ha a világot nem is, de azon emberek népes táborát biztosan megváltja majd, akik imádják a süteményüket tejjel együtt fogyasztani.

Az innovatív édesség ugyanis pont az, mint aminek hangzik: egy csokidarabos kekszpohárka, amibe tejet töltenek. Ansel azt nyilatkozta, hogy a desszert ötlete akkor fogant meg benne, mikor először kóstolt Oreo kekszet. „Ha úgyis mindenki tejet iszik a süteményhez, itt az ideje egy olyan desszertnek, ami önmagában kombinálja ezt a kettőt!” – tette hozzá a cukrászmester.

A desszert a texasi Austinban fog debütálni az éves technikai konferencián. Ha Ansel reménykedhet a cronuthoz hasonló sikerekben, akkor ezúttal is kilométeres sorok kígyóznak majd cukrászdája előtt, hiszen cronutos nagy dobása idején három nap alatt kifosztották fánkkészletét.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód