Megérkezett az újabb gasztrokedvenc a cronut után

2014. március 18.
Dominique Ansel, a cronut megalkotója újabb hibrid desszerttel állt elő: itt a világ első kekszpohárkába töltött tejes „süti shotja", azaz a Chocolate Chip Cookie Milk Shots.

Bizonyára mindenki emlékszik még a tavalyi év nagy durranására, a cronutra, ami a fánk és a croissant különös házasításából született, méghozzá eléggé megosztó végeredménnyel. A New York-i cukrászmester ezúttal olyan édességgel állt elő, amivel, ha a világot nem is, de azon emberek népes táborát biztosan megváltja majd, akik imádják a süteményüket tejjel együtt fogyasztani.

Az innovatív édesség ugyanis pont az, mint aminek hangzik: egy csokidarabos kekszpohárka, amibe tejet töltenek. Ansel azt nyilatkozta, hogy a desszert ötlete akkor fogant meg benne, mikor először kóstolt Oreo kekszet. „Ha úgyis mindenki tejet iszik a süteményhez, itt az ideje egy olyan desszertnek, ami önmagában kombinálja ezt a kettőt!” – tette hozzá a cukrászmester.

A desszert a texasi Austinban fog debütálni az éves technikai konferencián. Ha Ansel reménykedhet a cronuthoz hasonló sikerekben, akkor ezúttal is kilométeres sorok kígyóznak majd cukrászdája előtt, hiszen cronutos nagy dobása idején három nap alatt kifosztották fánkkészletét.