5 tipp, amivel fokozhatod a vitalitásodat!

2014. június 21.
Így nyáron talán mindenkinek több ideje jut arra, hogy megfáradt testét egy kicsit újra feltöltse energiával és viatminokkal! Íme néhány tipp, amivel a nyári hőségben is fokozhatod vitalitásodat!

Vitaminokra, ásványi anyagokra mindig nagy szüksége van a szervezetünknek. Persze, mi is tudjuk és tapasztaljuk, hogy a mai rohanó világban, a munka- család- háztartás triumvirátusa mellett nem olyan egyszerű tartani magunkat az egészséges táplálkozás alapelveihez. Mégis igyekezzünk erre időt és energiát szánni, mert az egészségünknél nincs fontosabb. Napi ötszöri étkezéssel például egyenletes szinten tartható a vércukorszint, kilengések nélkül pedig jobban lehet koncentrálni és a közérzetünk is jobb lesz

1.Energiatipp: Málnás-diós turmix

Hozzávalók: 1/2 banán, 1/4 csésze dió, 1 csésze mandulatej, egy kis bourbon vanília, 1/3 csésze (fagyasztott) málna
Elkészítés: turmixgépben dolgozzuk el csomómentesre az összetevőket!

2.Te mennyi folyadékot iszol?

Igaz, hogy már a csapból is az folyik, hogy nem iszunk elég vizet, mégis nagyon sokan vannak, akiknél a napi folyadékfogyasztás kimerül két pohár vízben. Pedig, ha tudnák, hogy ezzel mennyit ártanak maguknak! Minden szervezetnek legalább napi 2 liter vízre van szüksége ahhoz, hogy egészségesen működjön! Amint beiktatjuk a mindennapjainkba a rendszerességet, sokkal több energiánk lesz! Ha az éltető vízből sokat fogyasztunk, mentális és fizikai értelemben is aktívabbak leszünk.
Tipp: Ha nem szeretjük annyira a vizet, ihatunk gyógyteát is. Éberségünk fenntartása miatt sokszor egymás után isszuk a kávékat, pedig a zöldtea éppúgy élénkít, ráadásul tele van antioxidánsokkal. Kimondottan stresszes napokon érdemes kipróbálni a méltán híres vitalitásfokozó teakeveréket, ami gyömbérből, szegfűszegből és kardamonból áll.

3.A vitamininfúzió segíthet!

Napjainkban már nem olyan vitamindúsak a zöldségek és a gyümölcsök, ráadásul az ételek tele vannak mesterséges anyagokkal is. Éppen ezért nehezen tudjuk feltölteni szervezetünket a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal csupán a táplálkozás révén. Létezik azonban egy hatásos megoldás, az intravénás infúziós terápia, ismertebb nevén vitamininfúzió, amely során a vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok azonnal a véráramba kerülnek, a vér pedig elszállítja a sejtekbe, ahol azonnal hasznosulnak.
„A vitaminok növelik a szervezet energia- és oxigén szintjét, serkentik az immunrendszert, növelik a fizikai és szellemi állóképességet, ellenállóbbá teszik a szervezetet a fertőzések ellen. Ezek a különböző vitamin- és ásványi anyag infúziók többek között nagydózisú C-vitamint, B vitaminokat, magnéziumot, kalciumot, cinket és egyéb antioxidáns elemeket tartalmaznak”- árulta el Dr. Fábián Emília, a Fabian Medical &Anti-Aging Clinic orvos szakértője.
Tudtad-e? A megfelelő összetételű táplálkozás esetén is a szükséges vitaminok és ásványi anyagok csupán 8%-a hasznosul.

4.Nyugodt alvás

Ha rendszeresen fáradtnak érezzük magunkat, akkor próbáljunk meg egy órával korábban lefeküdni, mint szoktunk. Az éjjeli nyugodt, pihentető alvás a regenerálódás időszaka, amit egy erős kávé nem pótolhat. A legideálisabb elalvási idő 11 óra.

5.Egyperces irodai gyakorlat nyakfájás ellen

Jobb kezünket tegyük a fejünk mögött a bal fülünkre. Ezután óvatosan kezdjük el húzni a kezünkkel a fejünket jobbra a jobb fül közelítésével a jobb vállhoz, miközben a fejünket próbáljuk visszahúzni balra. Ha ez megvan, végezzük el a másik irányban is.