Mozogj a szabadban városszerte

2014. szeptember 16.
Hallottál már a street workoutról? A PandArte bloggere ezen a héten ezt az új edzésformát mutatja be nektek, amit bárhol és bármikor kipróbálhattok, ha Budapesten jártok!

A street workout műfajt, pontosabban annak lehetőségét, hogy Budapesten is gyakorolhassuk, Csepregi Szabolcs és Erdélyi Tamás honosították meg. A fiúk Hard Body Hang nevű műhelye 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy eszközeikkel fejlesszék a szabadtéri sportolási lehetőségeket. Olyan szabadtéri és beltéri sporteszközökre specializálódtak, amelyek segítségével saját testsúlyos gyakorlatok végezhetőek. És itt a lényeg: a saját testsúly! Hiszen az mindig velünk van.

„Eszközeinknek köszönhetően új funkcióval bővült a parkok kínálata. Olyan lehetőséget biztosítunk a fiataloknak és az időseknek egyaránt, amely az egészségüket szolgálja. Termékeink minősége, használhatósága és megjelenése felveszi a versenyt bármelyik nemzetközi sporteszköz gyártóval. Parkjainkat profi sportolókkal együttműködésben fejlesztettük ki. A nincs időm, nincs rá pénzem talán a két leggyakoribb kifogás, amellyel egy csapásra száműzzük a sportot, a mozgást az életünkből. A mi kezdeményezésünk egy olyan megoldás, amely ingyenes, és bármelyik korosztály számára elérhető alternatívát nyújt a mozgásra” – mondja Csepregi Szabolcs ötletgazda.

Ezeken a rudakon olyan alapgyakorlatokat végezhetünk, mint a fekvőtámasz, a húzódzkodás vagy a nyújtás, amelyekre minden egészsége ember képes. Persze akadnak, akik már egészen extrém gyakorlatokat is képesek a rudakon bemutatni. 2013 májusában szervezték az első magyar street workout világbajnoki selejtezőt Budapesten, az indulók pedig a Hard Body Hang „kockáján” mutathatták be gyakorlataikat.

Ha kedvet kaptatok, hogy kint a szabadban, teljesen kötetlenül erősítsetek, akkor itt nézhetitek meg, hogy Magyarországon hol találtok erre alkalmas parkokat.

A galériáért nagyobb méretben kattints a képre!

Egy kis kedvcsináló a profiktól: