A legmenőbb egyedi telefontokok

2015. január 13.
Szeretnél igazán egyedi telefon- vagy táblagép tokot? Ha igen, akkor a PandArte bloggere most megmutatja, hogy itthon hol készülnek a legszebb és legjobb változatok belőlük!

Tavaly év végén egy nagyon jó kis workshopot szerveztem a Design I Do csapatával közösen. A résztvevők olyan telefontokokat készíthettek, amilyet csak szerettek volna. Vagyis az került a hátlapra, ami számára a legfontosabb, legcukibb vagy legaktuálisabb. Érdekes volt megnézni, hogyan készülnek ezek az egyedi tokok, közben az is kiderült, hogy egy abszolút speciális fejlesztésű nyomtatóról van szó!

Saját fejlesztésű UV nyomtató

A Design I Do 2012 óta készít itthon magas minőségű egyedi tokokat, most már 25 különböző készülékre! Olyan forradalmi UV nyomtatással készítik a hátlapokat, mely egy 3D-s kiemelkedő textúrát hoz létre a nyomtatás során. (Ezt személyesen teszteltem le, amikor a kezembe vettem azt a telefontokot, amire a blogom logóját nyomtatták rá.) A speciális nyomtatót egyébként a Veszprémi Egyetem Műszaki Informatikai karán fejlesztették éveken keresztül. Az UV fény pedig azért fontos, mert ennek a hatására egyből megkeményedik a festékréteg a tokon… Csak úgy, mint a tömés a fogunkban.:)

A workshopról

A workshop résztvevői nagyon élvezték ezt a lehetőséget. Kozmann György, a csapat vezetője először mesélt pár mondatot a cégről, a technikáról, a számtalan lehetőségről (hiszen fára, fémre, textilre és üvegre is lehet nyomtatni ezzel a géppel), majd mindenki eldöntötte mit szeretne a telefonja hátlapjára tenni. Utána pedig nagyon rövid idő alatt el is készültek a tokok!

A grafikus ráilleszti az adott grafikát a megfelelő tokra és már küldi is az infókat a nyomtatónak… az a döbbenetes számomra, hogy ez a rendszer teljesen magától is működik! Ha érkezik egy rendelés a weboldalról, és minden a megfelelő módon van beállítva, akkor a gép úgy is elkészíti a tokokat, hogy senki sincs az irodában! (Persze ez az éveken keresztül történő fejlesztéseknek köszönhető:))

Több mint 2000 lehetőség

Ha kedvet kaptatok egy személyes telefon vagy táblagéptokhoz, akkor nézzétek meg a cég oldalát, ahol közel 2000 ötletből tudtok válogatni, köztük magyar művészek alkotásai közül is! Köztük van Róth Anikó, Sápi Bea és Schall Eszter is.

Mutasd meg, mit tudsz és népszerűsítsd magad!

A Design I Do-nál lehetőséget adnak arra, hogy saját munkáidat gyors és egyszerű úton népszerűsítsd és akár árulhasd is. Gyuriék szeretnék, hogy a feltörekvő művészek megmutassák tehetségüket. Hosszú távon egy kulturális fórumot terveznek létrehozni, hiszen a világ bármely pontjáról lehet náluk jelentkezni az ötletekkel. Bővebb infó itt!

A galériáért nagyobb méretben kattints a képre!