Egy kis pohár vitamin

2014. december 30.
Ha a karácsonyi kajadömping után és a szilveszteri bulik előtt vágytok egy kis vitaminra, mégpedig frissen préselt gyümölcs és zöldséglevek formájában, a PandArte bloggere most bemutatja nektek a legújabb egészséges helyet Budapesten!

Amikor a megfázásom kellős közepén beléptem az újlipótvárosi, apró kis üzletbe, amit Tütünek hívnak, széles mosollyal és csupa jókedvvel fogadott Gráf Franciska Jennifer, a hely tulajdonosa. Rövid beszélgetés után, azonnal meghívott egy úgynevezett „shot”-ra, vagyis egy feles pohárban kapható búzafű-almalé keverékre.

Ezt követte a napi Tütü, ami épp akkor egy gránátalmás vitaminbomba volt, majd még kipróbáltam az influenza killert, ami a citrom-narancs-grapefruit-gyömbér mixelése, forró limonádéként tálalva. Ja, és majd elfelejtettem a spenót-banán-kókusztej variációt, merthogy ilyen cseppet sem hagyományos keverékeket is lehet kapni!

Később olvastam a Facebook-oldalukon a szőlő-spenót-körte és az avokádó-lime-petrezselyem-paradicsom kombót is… szóval jó pár meglepetés ízre lehet számítani! És igen, hatott, órákig jobban éreztem magam ettől a rengeteg vitamintól, amit nem tabletta formájában vettem be. Az összetételeket olvasva nem kell félni, hogy furcsa íze van a mixeknek, mert Franciskáék pontosan tudják, hogy mit mivel lehet és érdemes keverni, az arányokra pedig nagyon figyelnek!

Ami nagyon vagány még, az az üveg, amiben ott helyben lehet meginni a leveket, de el is lehet vinni őket… A legjobb a kettő egyszerre. Sőt, ha saját befőttes üveget viszel be, annak örülnek a legjobban, a környezet tudatosság miatt!

Egyébként vannak zöld és organikus kávék is, meg egyéb apró finomságok. Jó itt kezdeni a napot, de ebédszünetben is át lehet ugrani egy kis feltöltődésre!

Tütü bár (Facebook)
1137 Budapest, Pozsonyi út 41.
H-V: 7 h -19 h

PandArte

A galériáért nagyobb méretben kattints a képre!