Rúdfitnesz Guinness rekord születik

2015. február 27.
Rúdfitnesz. Sokan sokfélét gondolnak erről a divatos mozgásformáról. Ám azt egyre kevesebben vonják kétségbe, hogy az akrobatikus rúdfitnesz olyan komoly és összetett sportág, amely a teljes testet igénybe veszi, megmozgatja és át is formálja.

A leginkább a szertornához hasonlatos rúdsport szövetségeinek a célja, hogy az olimpián is szerepelhessen ez a vertikális szertorna. Jó hír, ha mindez megvalósul, akkor nem egy olimpikonunk lesz, hiszen a magyar rúdfitneszes sportolónők a világ legszűkebb elitjéhez tartoznak.

Ezen a hétvégén pedig 36 órán át tartó Guinness Rekordot kísérel meg 33 magyar nő, a Chrome Pole Fitness óbudai termében.  A 36 órás rudazást február 27-én és 28-án tartják, a rekordkísérleten óránként váltják egymást a sportolónők, van olyan, aki kétszer is szerepel.

A maratoni rúdfitneszezés egy tréner és sportolónő, Sánta Andrea nagy álma. Az irodai alkalmazott-rúdakrobata még nyáron találta ki, hogy érdemes belevágni. A Chrome Pole Fitness vezető edzője, Csendes Edina pedig januárban látta elérkezettnek az időt, és három hét alatt meg is szervezték a nagyszabású eseményt.

A Rúdfitnesz Guinness Rekord teljesen nyilvános, a kísérlet ideje alatt bárki besétálhat a Chrome Pole Fitness-be, és kipróbálhatja a rúdfitneszt, a karikázást és a tissue-t (függöny) „Szeretnénk ráébreszteni arra a közönséget, hogy ez egy komoly és kifejezetten nehéz sport. Természetesen létező irányzat a rúdtánc is, ám mi a rúdfitnesznek az akrobatikus irányzatát műveljük, amely egyfajta szertorna, semmi köze az erotikához. Éppen ezért a Guinness rekord kapcsán tudatosan kerültük is a rúdtánc kifejezést.”

A majd kétnapos kísérletet Guinness magyar rekord bizottság elnöke, Sebestyén István hitelesíti. A nemzetközi szabványnak megfelelő 47 milliméteres króm rudakat pedig minden órában más nő foglalja el. A rekorderek között egészségügyi alkalmazott, kétdiplomás mérnök, háziasszony és tanuló is van, talán ebből is kitűnik, hogy a rúdfitneszben bárki megtalálhatja önmagát.

Mindenkit várunk, aki bepillantana az eseménybe, és akár ki is próbálná az eszközeinket. Nők, férfiak, idősek és gyerekek – ezen a hétvégén nyitva állnak a Chrome Pole Fitness kapui.”

Cím: Chrome Pole Fitness 1033 Budapest, Polgár utca 12., a Flórián térnél