Luxusfagylalt Versace kehelyben

2015. március 06. |

A fagylaltot szinte mindenki szereti, de vajon lehet-e olyan finom egy gombóc, hogy megérjen több, mint 500 fontot, 210 ezer forintot? Talán javít a helyzeten, hogy ezt a különleges édességet Versace kehelyben szolgálják fel a dubaji kávézóban!

Lassan, de biztosan beköszöntenek a meleg, tavaszi lapok, ami egyet jelent a fagyizás örömének való hódolással! Ilyenkor elsétálunk kedvenc fagyizónkba, összeállítjuk a szívünknek legkedvesebb ízkombinációt, esetleg kipróbálhatunk valami új, extrém ízesítést, mint mondjuk a libamáj, vagy a bazsalikomos paradicsom. De Dubajban minden a fényűzésről szól, így a fagyival sincs ez másképp: félre a csoki-eper-vaníliával, a pompájáról híres emirátusban méregdrága, és minden részletében különleges fagylaltcsodát kóstolhatunk.

A Black Diamond, azaz fekete gyémánt névre keresztelt fagyikülönlegességet a dubaji Scoopi Caféban szolgálják fel, de nem csak az édesség, hanem maga a tálalás is különleges. Az egy gombócnyi tömör gyönyör egy pazar, aranyozott Versace tálkában érkezik, hozzá illő Versace kanállal, és jó hír, hogy a fagyiba invesztáló vásárlók ezeket haza is vihetik magukkal. Persze a dolog már mindjárt nem hangzik olyan kecsegtetően, ha megtudjuk, hogy ez a különleges gombóc (Versace kanál ide vagy oda) 500 fontba, azaz több mint 210 ezer forintba kerül.

Zubin Doshi, a kávézó tulajdonosa öt hétig dolgozott azon, hogy a fagylaltkreáció létrejöhessen, amihez ráadásul külföldről rendelt minőségi alapanyagokat. De hogy ne csigázzunk tovább senkit, eláruljuk, mit tud a százezres fagylalt: az alapját madagaszkári vanília képezi, a világ legdrágább iráni sáfrányával fűszerezik, olasz szarvasgomba darabkákkal hintik meg és 24-karátos arannyal dekorálják. Nem tudjuk mennyire finom, de az biztos, hogy csomó drága dolog van benne.

De sajnos a Black Diamond még így sem érdemelhette ki a megtisztelő „legdrágább édesség” címet. Tavaly a Krispy Kreme bemutatta 1000 fontot érő luxusfánkját, ami Dom Pérignon pezsgőből készült, és ehető gyémántokkal volt díszítve. De sajnos még a fagyi-mezőnyben is vannak erősebb versenyzők: a Golden Opulance Sundae fagylaltkelyhet 647 fontért lehet megkóstolni.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Gryllus Dorka és Lengyel Tamás kiáll az autistákért autistic art

Gryllus Dorka és Lengyel Tamás kiáll az autistákért