Sziasztok!
Üdvözöllek benneteket itt Marie Claire oldalán, ahol ezentúl kéthetente jelentkezem majd gasztro-beauty receptekkel. Olyan könnyen és gyorsan elkészíthető fogásokat mutatok nektek, amelyek azontúl, hogy finomak is, olyan hozzávalókból készülnek, amik jót tesznek a bőrnek, hajnak, körömnek, egyszóval szépülhettek tőlük.
Íme az első, kifejezetten nektek szóló receptem. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
Éhesen egy hosszú vagy lustálkodós nap után, a legegyszerűbb lenne a hűtőből vagy a spájzból valami maradékot előkapni vacsorára. De az ilyen fogások általában sok szénhidrátot vagy cukrot vagy zsírt tartalmaznak. Érdemes egy kicsit előre gondolkodni, hazafelé ezt az 5 hozzávalót megvásárolni (madársaláta, feta sajt, narancs, napraforgómag, olívaolaj) és egy színes, ízletes és ropogós saláta lesz a jutalmunk.
Ez saláta tele van jósággal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal, ráadásul a madársaláta és a narancs különösen sok C-vitamint tartalmaz, ami fokozza a kollagéntermelést, ezért rugalmassá, feszesebbé és bársonyossá teszi a bőröd.
Szóval 5 hozzávaló, 5 perc és nem csak az éhséged csillapodik, de a bőröd is szépül!
Madársaláta fetával és naranccsal
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 10 dkg madársaláta
- 7,5 dkg feta
- 1 nagyobb narancs
- 5 dkg pirított napraforgómag
- 1 evőkanál olívaolaj
Szükséges eszközök:
- zöldségmosó
- konyharuha
- vágódeszka
- kés, villa
- salátástál
Elkészítés:A madársalátát mosd meg, egy tiszta konyharuhára terítve szárítsd meg. Mehet a salátástálba. A feta sajtot vágd 1×1 cm-es kockákra, tedd szintén a tálba. A narancsokat héjastól szeld vékony cikkekre, vágd ki a húsát, és minden cikket darabolj 3-4 részre. A napraforgómaggal együtt öntsd a tálba, tedd rá az olívaolajat, keverd össze és már kész is!