Addig is íme néhány érdekesség a híres gasztroversenyről:
Tudtad-e, hogy…
• … a grandiózus versenyen az ördög a részletekben rejlik? A megfelelő íz önmagában azonban nem garantálja a győzelmet. A köretek mennyisége, a látvány, a tálalás mind-mind szerepet játszik a pontok alakulásában.
• … a versenyen 100 pontot lehet szerezni? Maximum 40 pont kapható az ételek ízére, 20 a látványra, 20 a regionalitásra, 20 pont a háttérmunkára.
• … a 2016-os európai döntőn úgy a hal-, mint a húsételeknek is lesz egy kötelező alapanyaga? Ezek egyelőre nem ismertek, de számítani lehet arra, hogy egy minőségi magyar alapanyaggal dolgozniuk kell majd a séfeknek.
• … a budapesti válogatón a húsz versenyzőnek a commis és trénere segítségével 5 óra 35 perc alatt egy hal-és egy húsételt kell prezentálnia? A nyitott boxokban, tomboló közönség előtt dolgozó séfek kreativitásból és technikai tudásból vizsgáznak úgy, hogy közben hazájuk kulináris értékeit is népszerűsítik.
Szentesítik a dokumentumot