Szépítő húsvéti saláta, buggyantott tojással

2015. április 04.
A tökéletes buggyantott tojásnál szerintem nincs is finomabb dolog a világon! Talán csak az, ha a tojás krémes sárgája egy újhagymával és retekkel megbolondított salátára folyik rá.

Sziasztok!

A legújabb gasztro-beauty receptem hamisítatlan húsvéti hozzávalókkal, tojással, újhagymával és hónapos retekkel készült. A retek az egyik legkorábban piacra kerülő friss zöldség, ami tele van B1- és C-vitaminnal, ezen kívül kalciumot, magnéziumot, káliumot és foszfort is tartalmaz. Igazi tavaszi vitaminbomba, ami feltölti a leürült tartalékainkat, ráadásul fogyókúrázóknak is ajánlott, mivel magas a rost- és alacsony az energiatartalma.

A buggyantott tojás elkészítésétől, ne rémüljetek meg, mert nagyon egyszerű. Kis odafigyelésre és a lehető legfrissebb tojáskora lesz szükség hozzá. Az eredményt pedig imádni fogjátok, mert nincs is finomabb dolog annál, amikor a kibuggyanó, krémes tojássárgája elönti a ropogós salátát! 

Jó étvágyat hozzá!
Jucus

További buggyantott tojásos csodákkal találkozhattok, ha követtek az instagramon.

Szépítő húsvéti saláta, buggyantott tojással

Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 adaghoz):

• 1 csokor retek 
• 1 csokor újhagyma
• 25 dkg jégsaláta (szeletelt, előmosott)
• 2 friss tanyasi tojás
• 1 evőkanál olívaolaj

Szükséges eszközök:

• vágódeszka
• kés
• salátástál
• 2 kisebb csésze
• lábas
• szűrőkanál

Elkészítés:A retekről vágd le a zöldjét, mosd meg jó alaposan. Vágd őket félbe és szeleteld vékonyra. Az újhagymát is mosd meg, vágd apróra. Mehetnek a salátástálba a jégsalátával együtt. Öntsd rá az  olívaolajat, picit sózd meg, és forgasd össze jó alaposan. Egy lábasban, amiben majd a 2 tojás egymás mellett elfér, forralj vizet. Majd vedd le a hőfokot, hogy a víz egyáltalán ne lobogjon, a felülete éppen csak gyöngyözzön. A tojásokat törd fel egy-egy kis csészébe, majd öntsd óvatosan, közelről, közvetlenül a vízbe. 3 perc után egy szűrőkanál segítségével emeld ki. A salátát oszd ketté, mindegyik tetejére kerüljön egy-egy buggyantott tojás. 

Fotó és szöveg: Szabó Jucus (www.5hozzavalo.hu)