Sziasztok!
A legújabb gasztro-beauty receptem hamisítatlan húsvéti hozzávalókkal, tojással, újhagymával és hónapos retekkel készült. A retek az egyik legkorábban piacra kerülő friss zöldség, ami tele van B1- és C-vitaminnal, ezen kívül kalciumot, magnéziumot, káliumot és foszfort is tartalmaz. Igazi tavaszi vitaminbomba, ami feltölti a leürült tartalékainkat, ráadásul fogyókúrázóknak is ajánlott, mivel magas a rost- és alacsony az energiatartalma.
A buggyantott tojás elkészítésétől, ne rémüljetek meg, mert nagyon egyszerű. Kis odafigyelésre és a lehető legfrissebb tojáskora lesz szükség hozzá. Az eredményt pedig imádni fogjátok, mert nincs is finomabb dolog annál, amikor a kibuggyanó, krémes tojássárgája elönti a ropogós salátát!
Jó étvágyat hozzá!
Jucus
További buggyantott tojásos csodákkal találkozhattok, ha követtek az instagramon.
Szépítő húsvéti saláta, buggyantott tojással
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 adaghoz):
• 1 csokor retek
• 1 csokor újhagyma
• 25 dkg jégsaláta (szeletelt, előmosott)
• 2 friss tanyasi tojás
• 1 evőkanál olívaolaj
Szükséges eszközök:
• vágódeszka
• kés
• salátástál
• 2 kisebb csésze
• lábas
• szűrőkanál
Elkészítés:A retekről vágd le a zöldjét, mosd meg jó alaposan. Vágd őket félbe és szeleteld vékonyra. Az újhagymát is mosd meg, vágd apróra. Mehetnek a salátástálba a jégsalátával együtt. Öntsd rá az olívaolajat, picit sózd meg, és forgasd össze jó alaposan. Egy lábasban, amiben majd a 2 tojás egymás mellett elfér, forralj vizet. Majd vedd le a hőfokot, hogy a víz egyáltalán ne lobogjon, a felülete éppen csak gyöngyözzön. A tojásokat törd fel egy-egy kis csészébe, majd öntsd óvatosan, közelről, közvetlenül a vízbe. 3 perc után egy szűrőkanál segítségével emeld ki. A salátát oszd ketté, mindegyik tetejére kerüljön egy-egy buggyantott tojás.
Fotó és szöveg: Szabó Jucus (www.5hozzavalo.hu)