Lepénnyel a ráncok ellen

2015. március 21.
Ebben a diós, almás, camembertes lepényben az a jó, hogy nem csak a dió E-vitamin tartalma miatt a hatásos a ráncok ellen, de amíg sül, épp lesz időd lemosni a sminkedet is!

Sziasztok!

Eltelt két hét így újra jelentkezem egy gasztro-beauty recepttel. Ez is egy olyan étel, amivel nem kell sokat bíbelődni, de mégis finom. Elkészítéséhez 5 percre, 5 hozzávalóra és 3 konyhai eszközre lesz szükséged.

De hogyan is előzi meg a ráncokat? A dió, gazdag E-vitaminban, ami lassítja az öregedés folyamatát, így a ráncok megjelenését is késleltetheti. Míg a sütő dolgozik helyetted, lesz idő lemosni az arcodról a sminked, és egy kényelmes ruciba bújni, az esti lazuláshoz.

Jó étvágyat hozzá!

Jucus

www.5hozzavalo.hu

Diós, almás, camembertes lepény

Elkészítési idő: 5 perc előkészítés, 25 perc sütés

Hozzávalók (1 lepényhez):

  • 5 dkg dió
  • 2 db közepes alma
  • 2 db camembert sajt
  • 1 db friss leveles tészta
  • 1 kávéskanál curry

Szükséges eszközök:

  • vágódeszka
  • kés
  • tepsi

Elkészítés: Melegítsd el a sütőt 200°C-ra. Az almákat és a camembert sajtot vágd vékony cikkekre. A diót aprítsd fel.  A tepsibe terítsd ki a leveles tésztát a hozzá csomagolt sütőpapírral együtt. 1 cm-re a tészta szélétől kezd el szépen sorba letenni az almát és a camembertet. Majd szórd meg a dióval és curryvel majd hajtsd fel a lepény minden a négy oldalát. Mehet is az előmelegített sütőbe. 25 perc alatt szép ropogósra sül.