Különleges összefogás egy különleges kisfiúért

2015. április 09.
Zséda is a szívén viseli egy beteg kisfiú sorsát.

Dávid 2014 augusztusában született, de édesanyját sajnos már születése előtt elvesztette. Anyukája 24 hetes terhesen szívinfarktust kapott. Életét az orvosok már nem tudták megmenteni, de életfunkcióit fenntartották két és fél hónapig, hogy Dávid megszülethessen. A most 7 hónapos kisbaba, Dávid jól van, de egészséges fejlődéséhez egy speciális terápiára van szüksége. A Soroptimist Club Budapest karolta fel Dávid ügyét, a kezelés költségeinek előteremtéséhez jótékonysági vacsorát szervezett. A jó ügyhöz Zsédenyi Adrienn, Zséda is csatlakozott, aki az est háziasszonyaként, a Soroptimist klub nagyköveteként segít az adományok gyűjtésében.

Mi is az a Soroptimist Club Budapest?

A Soroptimist Club Budapest a Soroptimist International világszervezet része. A Club a nemzetközi önkéntes szervezet tagjaként azon dolgozik, hogy javítsa a nők és lányok életét, a helyi közösségekben és az egész világon. A Soroptimist International 125 országban 3 000 klubot és 90 000 tagot foglal magába. A soroptimisták célja, hogy egy jobb világot, és benne több lehetőséget teremtsenek a nőknek, lányoknak és az arra rászorulóknak. A kenyérkereső nők érdekeit képviseli világhálózatán keresztül, úgy az üzleti életben, mint a szociális szférában. Felelős beosztásban dolgozó, képzett hölgyek világszervezetéről van tehát szó, amely tudatosítással, támogatással, cselekvéssel juttatja érvényre a nők véleményét és érdekeit. Olyan értékekért küzdenek, mint az emberi jogok, egyetemes béke, demokratikus döntéshozatal, de jótékonysági szervezetként természetesen az önkéntesség is fontos szempont.

Segítség Dávidnak

Dávidot a Dévény módszer terápiájával kezelik, ami többek között direkt idegrendszeri stimulációval segít oxigén hiányt elszenvedett csecsemőknek. „Dáviddal az édesapa kollégáin keresztül kerültem kapcsolatba” – mondta Déry Márta, a Soroptimist Club Budapest soros elnöke. – „Klubunknak már van tapasztalata a Dévény módszer alkalmazásában, Dávid a második pártfogoltunk, akit a gyógykezelésben támogatunk.” A kislány egyhónapos korában agyvérzést követően betegedett meg, az orvosok teljes jobb oldali bénulást jósoltak, de a Dévény módszernek köszönhetően ma már mindkét kezét használja és jár. „Fanninál már szép javulást ért el a gyógykezelés, reméljük, hogy Dávid esetében is hasonlóan jó eredményeket tudunk elérni” – tette hozzá Déry Márta.

Zséda is csatlakozott a jó ügyhöz

Zséda, aki a március 27-i rendezvény háziasszonyaként és fellépő vendégeként támogatja Dávid ügyét, baráti körének köszönhetően ismerkedett meg a klubbal. „Egy közeli barátnőm is tagja a klubnak, általa kerültem kapcsolatba a soroptimizmussal. Találkozásaink során sokat mesélt arról, mennyi nagyszerű dolgot valósítanak meg a klubtagok.” – mondta el Zséda. – „Egy ilyen beszélgetés alkalmával merült fel, hogy Dávid megsegítése kapcsán én is csatlakozhatnék a klub munkájához, háziasszonyi, nagyköveti szerepet vállalva az érte szervezett rendezvényen. ” Dávid története sok embert megérintett, így nagyon szép számban fogadták el Zséda és a Soroptimist Club Budapest meghívását. „Nagyon örülök, hogy Zséda is mellénk állt, úgy gondolom, hogy ez a bátor kisfiú minden segítséget megérdemel, akinek az útján ilyen nehézségek között kellett elindulnia” – tette hozzá Déry Márta.

További információ a Soroptimist Club Budapest munkájáról: http://soroptimistbudapest.eu/