Kulináris kalandok Salzburgban

2015. július 14.
Az osztrák konyha szerencsére nem csak rántott húsból és gőzgombócból áll. Igazi kulináris élvezetekben lehet részünk, ha ismerjük egy-egy osztrák város legjobb éttermeit. Salzburgban kipróbáltunk néhányat, nekünk mindegyik nagyon tetszett.

Sörkert kockás abrosszal

A salzburgi pályaudvar közelében található egy teljesen átlagosnak tűnő, hangulatos étterem, amelynek kicsiny kerthelyiségében kockás terítő mellett különleges ízekkel ismerkedhetünk meg. A Weiserhof nevet viselő étterem lelkes főszakácsa igyekszik visszanyúlni az osztrák gasztronómia ínycsiklandó hagyományaihoz, és a régi receptek alapján készíti el a fogásokat.

Michelin-csillag a Red Bull-birodalomban

A salzburgi reptér tőszomszédságában található a Red Bull cég dollármilliárdos tulajának birodalma, a Hangar7. Dietrich Mateschitz dizájnos üvegkupola alatt tárolja kedvenc repülőit, helikoptereit, versenyautóit. A város egyik legjobb étterme, az Ikarus is ebben a modern épületben kapott helyet. Különlegessége, hogy minden hónapban más-más Michelin-csillagos főszakács mutatja be tudományát a nagyközönségnek.

Sörfalatok fúvós zenére

A Stiegl sörgyár Ausztria legnagyobb magánkézben lévő sörfőzdéje, ami egyben egy nagyon igényes, a sörgyártás csínját-bínját bemutató múzeum is. A kertjében egy hatalmas sörkertet alakítottak ki, a Stiegl Brauweltet, ahol fúvós zene mellett sörfalatokat, óriási rántott húsokat, oldalasokat fogyaszthatunk, amelyekhez jól passzolnak a sörfőzde különleges sörei.

Fantasztikus panoráma, ízletes különlegességek

Salzburg egyik legszebb panorámával rendelkező pontján, a Mönchsberg hegy oldalában található az M32 luxusétterem. A nemzetközi gasztronómia legfrissebb trendjei alapján készülnek itt az ételek, a mennyiség helyett a minőségre törekszenek. Gyertyafényes, romantikus vacsorához tökéletes helyszín.